Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Geomatics
Title in original language Atvērto datu programmatūru lietojumi LIDAR datu apstrādei
Title in English Open source software usage in LIDAR data processing
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Māris Kaļinka
Reviewer Mārtiņš Rutkovskis
Abstract Darbs “Atvērto datu programmatūru lietojumi LIDAR datu apstrādei” tapa ar domu pierādīt, ka ne visi datu apstrādes risinājumi ir meklējami ar jaunu programmu licenču pirkšanu. Mūsdienu komerciālajā pasaulē ir pieejamas daudzas maksas LIDAR apstrādes programmas, kas ne vienmēr spēj atrisināt visus projektā uzstādītos uzdevumus. Attiecīgi, jāprot pielāgoties un veidot savus risinājumus, izmantojot brīvpieejas programmatūras. Izmantojot brīvpieejas bibliotēkas un Python programmēšanas valodu, darbs demonstrē visaptverošu pieeju LIDAR punktu mākoņu datu apstrādei un vizualizācijai. Šī darba rezultātā tika radīta brīvpieejas programma, kas spēj apstrādāt punktu mākoņus, radīt ģeoreferencētus rastrus un 3D tīkla modeļus. Lai gan rezultāts nav tik elegants vai funkcionāls kā maksas pakalpojums, tas tomēr pierāda to, ka katrs cilvēks ir spējīgs radīt pats savus datu apstrādes rīkus.
Keywords atvērtie, avoti, Python, programma, bibliotēka, Laspy, NumPy, Open3D, PyVista, PDAL, GDAL, LIDAR, dati, apstrāde
Keywords in English open, source, Python, program, library, Laspy, NumPy, Open3D, PyVista, PDAL, GDAL, LIDAR, data, processing.
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 05.06.2024 21:01:33