Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Finance
Title in original language Ārvalstu tiešo investīciju ietekmes uz Indijas biržas sarakstā iekļauto farmācijas uzņēmumu finanšu rezultātiem novērtējums.
Title in English Assessment of the impact of foreign direct investment on the financial performance of listed pharmaceutical companies in India.
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Konstantins Kozlovskis
Reviewer Justīna Hudenko
Abstract Pētījumā galvenā uzmanība tika pievērsta novērtējumam par ārvalstu tiešo ieguldījumu ietekmi uz farmācijas nozarei piederošo Indijas biržā kotēto uzņēmumu finanšu rādītājiem, kā arī novērtēta līdzīgā ietekme uz biržas sarakstā iekļautajiem uzņēmumiem no četrām dažādām svarīgām Indijas nozarēm. Autors ir izvirzījis divas hipotēzes un tika veikta dažāda analīze, piemēram, sākotnējā datu analīze, grafiskā analīze un statistiskā analīze. Analīzes rezultāti liecina, ka farmācijas uzņēmumiem bez ĀTI ir labāki darbības rādītāji, piemēram, aktīvu apgrozījums un apgrozāmā kapitāla apgrozījums, kas liecina par ļoti efektīvu apgrozāmā kapitāla pārvaldību, pārējie visi rādītāji ir par labu uzņēmumiem ar ĀTI. Tomēr statistikas rezultāti neliecina par būtiskām atšķirībām to uzņēmumu galvenajos rādītājos, kuriem ir ĀTI un nav ĀTI, kas liecina, ka ĀTI nav būtiskas ietekmes uz biržā kotēto farmācijas uzņēmumu finanšu rādītājiem. No otras puses, uzņēmumiem ar ĀTI no patēriņa precēm, informācijas tehnoloģiju, telekomunikāciju un būvniecības nozarēm bija labāki rezultāti rentabilitātes rādītājos, EPS, P/E un neto aktīvu apgrozījumā, savukārt uzņēmumiem no dažādām nozarēm bez ĀTI bija labāki rezultāti apgrozāmā kapitāla un likviditātes pārvaldībā, taču t-testi liecināja, ka galvenajos finanšu rādītāju rādītājos nav būtiskas atšķirības.
Keywords Ārvalstu tiešās investīcijas, farmācijas nozare, Indija, galvenie finanšu darbības rādītāji
Keywords in English Foreign Direct Investment, Pharmaceutical sector, India, Key financial performance indicators
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 03.06.2024 13:26:09