Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Intelligent robotic systems
Title in original language Lauksaimniecības tehnikas darba ceļa plānotāja izstrāde
Title in English Developing a Working Path Planner for Agriculture Machinery
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Agris Ņikitenko
Reviewer Aleksejs Jurenoks
Abstract Lauksaimniecība ir ļoti svarīga un nozīmīga nozare daudzu cilvēku dzīvēs, kas nepārtraukti attīstās, lai paaugstinātu efektivitāti un samazinātu izmaksas. Reljefs tiešā veidā ietekmē lauksaimniecības darbu veikšanas efektivitāti, tādēļ, izstrādājot tehnoloģiskus risinājumus, kas ņem vērā reljefa slīpumu, iespējams uzlabot darba drošību, ekonomiskāk izmantot resursus un paaugstināt ražošanas efektivitāti. Darba mērķis ir izstrādāt modernizētu risinājumu lauksaimniecības tehnikas darba ceļa plānošanā, izveidojot programmu, kas ģenerē optimizētas lauku apstrādes trajektorijas, samazinot tehnikas darba sānu slīpumu. Darbs ietver reljefa modeļa iegūšanu, trajektorijas ģenerēšanu un praktisko eksperimentu, kurā tiek salīdzināta klasiskā garākās malas trajektorija ar ģenerēto trajektoriju. Iegūtā risinājuma efektivitātes novērtēšana tiek veikta, izmantojot viedtālruni ar GPS un IMU datu ierakstīšanas iespējām, pēc kā iegūtie dati tiek salīdzināti. Šādi pētījumi palīdz modernizēt lauksaimniecības tehnikas darba ceļu plānošanu, paaugstinot darba efektivitāti un taupot resursus. Darbā ir 53 lapaspuses, 23 attēli, 3 tabula un 24 informācijas avoti.
Keywords Lauksaimniecības tehnikas darba ceļa plānotāja izstrāde, Reljefa slīpuma analīze, Tehnikas slīpuma samazināšana.
Keywords in English Development of a working path planner for agricultural machinery, Terrain gradient analysis, Reduction of machinery gradients.
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 28.05.2024 22:37:13