Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Industrial Engineering and Management
Title in original language Procesu pieeja ražošanas kvalitātes paaugstināšanai rūpniecisko iekārtu būvniecībā Indijā.
Title in English Process approach to increase the production quality in industrial mechanical construction in India.
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Irēna Vaivode
Reviewer Vladimirs Šatrevičs
Abstract Maģistra darba autors: Adarsh Soman Nosleguma darba zinātniskais vadītājs: Docente., Dr.oec. Irena Vaivode Nosleguma darba temats: Procesa pieeja ražošanas kvalitātes paaugstināšanai industriālās būvniecības sektorā Indijā Maģistra darbs: uzrakstīts angļu valodā, tas sastāv no ievada, 3 daļām, secinājumiem un ieteikumiem. Darba apjoms ir 100 lappuses, tajā ir 27 attēli, 12 tabulas un 2 formulas. Bibliogrāfija un litertūras avotu saraksts satur 89 avotus angļu valodā. Darbam ir 7 pielikumu lappuses. Darba galvenie rezultāti: Procesa pieejas metode ir pazīstama kā darbības vai procesa vadīšanas veids nozarē, lai sasniegtu vēlamo mērķi. Indijas industriālās būvniecības nozares ražošanas kvalitāte ir ievērojami uzlabojusies. Maģistra darba mērķis ir identificēt faktorus, kas ietekmē procesa pieejas ieviešanu, palīdz uzlabot kvalitātes standartus. Galvenie identificētie faktori ir piegādes ķēžu efektivitāte, kvalificēta darbaspēka pieejamība, tehnoloģiskās iespējas, izejvielu kvalitāte, valdības politika un atbalsts, vides ilgtspējības prakse un finansiālie ierobežojumi. Datu iegūšanai, tika veikta aptauja, izmantojot Google veidlapas. Izvēlētais izlases lielums ir 145. Izmantojot regresijas analīzi, noskaidrots, ka piegādes ķēdes efektivitāte ir nozīmīgākais ietekmējošais faktors, tādiem mainīgajiem kā tehnoloģiskās iespējas un izejvielu kvalitāte ir vidēja ietekme, savukārt finansiālie ierobežojumi un kvalificēta darbaspēka pieejamība negatīvi ietekmē procesa pieeju izmantošanu produkcijas kvalitātes uzlabošanai. Tādiem faktoriem kā valdības politika un atbalsts, kā arī vides ilgtspējības prakse, nav būtiskas ietekmes. Pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem, autors piedāvā modeli, kas ietver nepieciešamos priekšlikumus ražošanas kvalitātes paaugstināšanai, izmantojot procesa pieeju. Atslēgas vārdi: Procesa pieeja, ražošanas kvalitāte, Indijas industriālās būvniecības nozare, daudzpakāpju regresija. Bibiliogrāfiskais apraksts: Soman A.: Procesa pieeja ražošanas kvalitātes paaugstināšanai rūpnieciskajā mehāniskajā konstrukcijā Indijā. Darbs/ A. Soman, I. Vaivode – Rīga: RTU, FEEM, studiju programma “Industrial Engineering and Management”, 2024. – 100p.
Keywords Procesu uzlabošana, ražošanas kvalitāte, modeļu izstrāde, ražošanas nozare Indijā, piegādes ķēde, mehāniskā būvniecība, darbaspēka vadība.
Keywords in English Process improvement, Production Quality, Model development, Manufacturing industry in India, Supply chain, Mechanical Construction, Workforce management.
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 27.05.2024 16:44:01