Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Inovatīvu materiālu izmantošana ceļu būvniecības procesā" ("Jaunciema 6. līnijas izbūve posmā no Jaunciema 5. šķērslīnijas līdz Jaunciema 10. šķērslīnijai")
Title in English "Use of innovative materials in road construction process" ("Construction of Jaunciema line 6 in the section from Jaunciema crossline 5 to Jaunciema crossline 10")
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Juris Smirnovs
Reviewer Jānis Bidzāns
Abstract Bakalaura darbs “Inovatīvu materiālu izmantošana ceļu būvniecības procesā” sniedz informāciju par inovatīvu materiālu izmantošanu un jaunu metožu pielietošanu ceļu būvniecībā ar dažādiem piemēriem no ārzemēs apgūtajām tehnoloģijām un ierosinājumiem kā tos integrēt Latvijā. Inovatīvie materiāli tiek apskatīti no teorētiskās puses. Tiek aprakstītas šobrīd pētītās un izmantotās metodes un piemēri no ārzemju labajām praksēm. Darba mērķis ir apkopot pēc iespējas lielāku skaitu ar praktizējošajām metodēm un izvērtēt to sekas ilgtermiņā. Tēmas aktualitāte aizvien turpina pieaugt, lai iespējami tuvākā laika mēs būtu spējīgi būvēt dabai draudzīgus, videi ērtus, cilvēkiem pieejamus, ekonomiski izdevīgus un iespējami ilgnoturīgus ceļus. Inženierprojekta daļā ir izstrādāts būvprojekts ceļa posma atjaunošanai Jaunciema gatves 6. līnijā. Bakalaura darba ar inženierprojektu kopējais apjoms ir 128 lapas. Bakalaura darbā ievietoti 16 attēli.
Keywords Ceļu būvniecība, inovatīvi materiāli
Keywords in English road construction, innovative materials
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 23.05.2024 08:06:25