Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Cybersecurity Engineering
Title in original language Informācijas drošības pārvaldības rekomendācijas ārstniecības iestādēm ārpus Eiropas savienības
Title in English Information Security Governance Recommendations for non-EU Healthcare Institutions
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Rūta Pirta-Dreimane
Reviewer Darja Plinere
Abstract Šī darba tēmas aktualitāte ir saistīta ar to, ka medicīniskie dati ar katru dienu arvien biežāk kļūst par kibernoziedznieku uzbrukumu mērķi. Un to aizsardzība ir katras organizācijas, kas tos apstrādā un glabā, galvenais uzdevums. Šī pētījuma mērķis ir formulēt ieteikumus atsevišķu informācijas drošības pārvaldības procesu ieviešanai medicīnas klīnikās valstīs ārpus Eiropas Savienības. Pētījuma objekts ir privāta medicīnas klīnika "VITAMED Medical", kas atrodas Taškentas pilsētā. Darba zinātnisko novitāti veido juridiskās un normatīvās struktūras salīdzinošā analīze. Lai atvieglotu organizāciju izpratni par sarežģīto medicīnisko datu aizsardzības struktūru, tiek definētas tās līdzības, atšķirības un nozīmes. Pamatojoties uz izpētītajiem datiem, ir izstrādāti ieteikumi medicīnisko datu aizsardzības drošības uzlabošanai. Šis maģistra darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmajā nodaļā analizēta medicīnisko datu aizsardzība, aplūkota arī informācijas drošības pārvaldība, tās uzdevumi un mehānismi. Otrajā nodaļā analizēti konkrētu gadījumu pētījumi un ierosināti ieteikumi drošības pilnveidošanai. Maģistra darbs sastāv no 71 lappusēm, 4 tabulām, 9 attēliem, 0 pielikumiem un 32 atsauces avotiem.
Keywords veselības aprūpes datu aizsardzība, atbilstība ārpus savienības normatīvajiem aktiem, informācijas drošības pārvaldība.
Keywords in English Healthcare data protection, non-EU regulatory compliance, Information security governance.
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 22.05.2024 15:09:05