Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Hibrīdauto un elektroauto infrastruktūra Liepājas pilsētā" ("Ceļa P111 Ventspils (Leči) - Grobiņa posma pārbūve")
Title in English "Hybrid and electric car infrastructure in Liepaja" ("Reconstruction of road P111 Ventspils (Leči) - Grobiņa section")
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Juris Smirnovs
Reviewer Jānis Bidzāns
Abstract 1. Bakalaura darbā "Hibrīdauto un elektroauto infrastruktūra Liepājas pilsētā" ir aprakstītas tēmas: •Attīstība un infrastruktūra elektrisko un hibrīdautomobiļu sfērā, tas ietver vēsturi, esošo situāciju un nākotnes iespējas; •Infrastruktūra un tās attīstības iespējas, elektrisko un hibrīdauto (ETL) uzladēs veidi, kā arī optimālo uzlādes staciju atrašanās vietu un izvietojumu, kurā tiek iekļauta optimālu uzlādes staciju atrašanās vietu noteikšana un dažādas infrastruktūras modelēšanas metodes; •Liepājas pilsētas ETL infrastruktūru, kāda ir tās esošā situācija, kā arī pilsētas nākotnes plānojums. ETL tiek ieviesti kā risinājums pārmērīgai neatjaunojamo neatjaunojamo zemes resursu pielietojumam kā arī CO2 emisiju pieaugumam un vides problēmām, jo autotransports veido ievērojamu daļu no CO2 emisijām un ir galvenais siltumnīcefekta gāzu avots, tādējādi piedāvājot ilgtspējīgu un zemu emisiju alternatīvu. 2. Inženierprojekta daļa sastāv no pārbūves projekta Valsts reģionālajam ceļam P111 58,95 – 63,00 km (4,050 km garš posms). Posms nodrošina piekļuvi apdzīvotai vietai “Ķoniņciems” kā arī pieeju privātīpašumu piebraucamajiem ceļiem un lauksaimniecībai izmantojamām teritorijām. Posma 59,23 kilometrā, ceļš šķērso upi “Kārpa”. Bakalaura darba ar inženierprojektu kopējais apjoms ir 173 lapas. Bakalaura un inženierprojekta darbā ievietoti 41 attēli, 43 tabulas, 9 saraksti un 20 rasējumi.
Keywords Elektroauto, hibrīdauto, infrastruktūra, Liepāja
Keywords in English Electric vehicle, hybrid vehicle, infrastructure, Liepāja
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 14.05.2024 20:22:39