Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Business Administration
Title in original language "Jaunas metodikas izveide inovatīvu farmaceitisko produktu atlasei un novērtēšanai AS “Olainfarm”"
Title in English "New Methodology Creation for Selection and Evaluation of Innovative Pharmaceutical Products at JSC “Olainfarm”"
Department 01B00 Riga Business School
Scientific advisor Aldis Greitāns
Reviewer Jānis Paksis
Abstract Anotācija Mūsdienās strauji augošā globālā tirgus attīstība ir liels izaicinājums daudziem farmācijas uzņēmumiem. Lai risinātu šo izaicinājumu, šie uzņēmumi arvien biežāk ievieš produktu portfeļa pārvaldības sistēmas un metodoloģijas, lai labāk pārvaldītu jaunu produktu izstrādes projektus un nodrošinātu efektīvāku konkurētspēju. Produktu portfeļa pārvaldība ir katra farmācijas uzņēmuma pamats, jo tas ir saistīts ar fizisko resursu pārvaldību un investīcijām produktu attīstībā atbilstoši organizācijas mērķiem un stratēģijām. Tā kā farmācijas nozare ir strikti regulēta un kapitālietilpīga, efektīva produktu portfeļa pārvaldības stratēģija ir ļoti svarīga un pat kritiska. Gan produktu portfeļa pārvaldības, gan ar to saistīto metodoloģiju priekšrocības ilgu gadu gaitā ir novērtējuši vairāki pētnieki un nozares profesionāļi. Mūsdienu veselības aprūpes nozares sarežģītība padara veiksmīgu produktu portfeļa pārvaldību par daudz vairāk nekā vienkāršu tehnisku procesu, kas aprobežojas ar pētniecības un attīstības departamentu. Balstoties uz plašu literatūras apskatu un citu farmācijas kompāniju pieredzi, šis darbs sniedz detalizētu, visaptverošu ietvaru inovatīvu farmaceitisko produktu atlases un novērtēšanas metodikas izveidei un ieviešanai AS "Olainfarm".
Keywords inovatīvs, pievienotā vērtība, metodika, Olainfarm
Keywords in English Innovative, incremental, methodology, Olainfarm
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 04.05.2024 00:54:34