Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "BIM palīgrīku izmantošana projekta modelēšanas optimizācijai" (Inž.pr."Daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Stendes ielā 8, Rīgā")
Title in English "BIM plug-ins using for project modelling optimization" (Eng."Apartment building at Stendes Street 8, Riga")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Kārlis Kostjukovs
Reviewer Kristaps Ritvars Ronis
Abstract Diplomprojekta gaitā tika izstrādāta pētnieciskā daļa par tēmu "BIM palīgrīku izmantošana projekta modelēšanas optimizācijai" un veikts inženierprojekts "Daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Stendes ielā 8, Rīgā". Mūsdienās projektētāju vidū tiek izmantotas dažādas BIM programmas būvprojektu modelēšanai, kas ievērojami palielina projekta produktivitāti un kvalitāti. Tomēr šīm programmām var būt slikti izstrādāta noteikta funkcija, kas tikai palēnina un sarežģī projektētāja darbu. Šādos gadījumos pastāv atsevišķi BIM spraudņi, lai optimizētu modelēšanas procesu. Darbā aplūkoti populāri BIM spraudņi priekš Autodesk Revit, to funkcionalitāte, veiktspēja, efektivitāte un ietekme uz projektēšanas procesu. Darbā ir salīdzināta katra spraudņa funkcionalitāte ar funkcionalitāti, kas pieejama galvenās BIM programmas pamatversijā. Šis darbs uzsver nepieciešamību un aktualitāti izmantot BIM spraudņus, lai optimizētu projektēšanas procesu. Iegūtie rezultāti var kalpot par pamatu ieteikumu izstrādei efektīvai BIM spraudņu ieviešanai būvniecības praksē, ņemot vērā dažādu darbības jomu īpatnības būvniecībā. Kā arī var kļūt par pamatu turpmākiem pētījumiem BIM tehnoloģiju pielietošanas jomā. Inženierprojekta gaitā tiek apskatīti dzīvojamās ēkas Rīgā, Stendes ielā 8 arhitektūras un inženiertehniskie risinājumi. Aprakstītas galveno būvdarbu veikšanas tehnoloģijas un darba drošības tehnika. Tiek veikts tērauda kolonnas ekonomiskais salīdzinājums ar diviem citiem variantiem. Veikti tērauda kolonnas, tērauda sijas un dzelzsbetona pamata plātnes analītiskie aprēķini. Sastādīta būvdarbu tāme un kalendārais grafiks. Diplomprojekts sastāv no 169 lapām, 31 attēliem, 25 tabulām un 46 literāriem avotiem. Darba grafiskā daļa sastāv no 11 lapām.
Keywords BIM, spraudnis, Revit, Enscape, Dynamo
Keywords in English BIM, plug-in, Revit, Enscape, Dynamo
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 14.02.2024 22:25:20