Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Jaukta karkasa galveno nesošo elementu darbības analīze" (Inž.pr."Tirdzniecības centrs ar jaukto karkasu")
Title in English "Mixed frame main load-bearing elements performance analysis" (Eng."Mixed frame main load-bearing elements performance analysis")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Laura Spure
Abstract Diplomdarbs sastāv no pētnieciskas daļas un inženierprojekta daļas. Bakalaura darba pētnieciskas daļas temats ir “Jaukta karkasa galveno nesošo elementu darbības analīze”. Daļās apjoms ir 73 lapaspuses un tas ietvaros tika izdarīts: • Izpētīta un izanalizēta ar izvēlēto tēmu saistītā literatūra. • Karkasa nesošo elementu konstruktīvo risinājumu apkopojums un klasifikācija. • Konstruktīvo risinājumu variantu atlase un to savstarpēja salīdzināšana pēc pašizmaksas kritērija. • Kopnes elementu darbības analīze, iekšējo piepūļu izmaiņas vērošana atkarībā no kopnes augstuma un soļa izmaiņām. • Karkasa racionālo ģeometrisko parametru noteikšana, kopnes pašizmaksas izmaiņas vērošana atkarībā no kopnes augstuma un soļa izmaiņām. • Iegūto rezultātu analīze. Labāka konstruktīva varianta izvēle. Secinājumi. Inženierprojekta daļas temats ir “Tirdzniecības centrs ar jaukto karkasu”. Daļās apjoms ir 110 lapaspuses un tas ietvaros tika izstrādāts tirdzniecības centra ar jaukto karkasu projekts. Ēka tika sadalīta dīvas zonas: Pirmai zonai ir viens stāvs, kas paredzēts tirdzniecības telpai. Zonas konstruktīva shēma ir koka kopnes, kas balstās uz tērauda kolonnām. Otrai zonai ir divi stāvi. Pirmā stāva ir tirdzniecības telpa, otrā stāva tiek izvietotas administratīvas telpas. Starpstāvu pārseguma nesošas konstrukcijas risinājums ir kolonnas, virs kuriem tika piestiprinātas tērauda sijas, virs kuriem tika atbalstīti ribotie saplākšņa paneli. Inženierprojekta aprēķinātas tādas nesošas konstrukcijas kā: Starpstāvu pārseguma panelis; Kolonna zem starpstāvu pārseguma; Sija kas atrodas zem starpstāvu pārseguma paneļiem; Sānu kolonna; Trapecveida kopne; Pamats zem visnoslogotās kolonnas. Ka arī, tiks izstrādāti mezgli tādi mezgli kā: Kolonnas balsta mezgls; Kolonnas un rīgeļa savienojuma mezgls. Diplomdarba kopējais apjoms ir 198 A4 formāta lapaspuses ar teoriju un 9 A1 formāta lapas ar rasējumiem.
Keywords Jaukta karkasa galveno nesošo elementu darbības analīze
Keywords in English Mixed frame main load-bearing elements performance analysis
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 08.02.2024 23:04:11