Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Rūpnieciskās ēkas ar tērauda karkasu konstrukciju risinājuma pamatojums" (Inž.pr."Rupnieciskā ēka ar tērauda karkasu")
Title in English "Justification of the structural solution for a industrial building with steel frame" (Eng."Industrial building with steel frame")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Ģirts Kolendo
Abstract Diplomprojekts sastāv no divām daļām - bakalaura pētnieciskās daļas, kuras tēma ir “Rūpnieciskās ēkas ar tērauda karkasu konstruktīvā risinājuma pamatojums” un inženierprojekta “Rūpniecības ēka ar tērauda karkasu”. Informācijas apkopojums zinātniski tehniskajā daļā sastāv no iespējamo industriālo ēku būvniecības projektēšanas risinājumu apraksta, nosakot katra risinājuma priekšrocības un trūkumus. Pētnieciskās daļas laikā tika izvēlēts izdevīgāka konstrukcija rūpnieciskās ēkas būvniecībai - tērauda karkass un tērauda kopne. Salīdzinot vairākus iespējamos kopņu variantus, tika izvēlēts materiāla patēriņa ziņā izdevīgākais un veikta divu kopņu parametru analīze (režģa leņķis un kopņu augstums), kā rezultātā tika noteikti optimālie parametri izvēlētajai konstrukcijai. Inženierprojekta ietvaros ir izstrādāts būvprojekts - “Rūpniecības ēka ar tērauda karkasu”. Inženierprojekts sastāv no aprakstošās daļas, nesošās konstrukcijas (kopnes un kolonnas aprēķins), koptāmes un darba organizācijas, kas apraksta būvniecības procesus. Darba ietvaros tika izstrādāti arhitektūras, būvkonstrukcijas un būvdarbu organizācijas rasējumi, kā arī būvdarbu kalendārais grafiks. Kopējais promocijas darba projekta apjoms ir 193 lapas, tai skaitā pētnieciskā daļa, kas sastāv no 86 lapām, un inženierprojekta daļa, kas sastāv no 95 lapām. Inženierprojekta ietvaros tika izstrādāts objekta ģenerālplāns, 2 arhitektūras daļas rasējumi, 5 būvkonstrukciju daļas rasējumi, 1 tehnoloģiskā karte un kalendārais grafiks. Darbs uzrakstīts latviešu valodā.
Keywords KONSTRUKCIJU RISINĀJUMA PAMATOJUMS, RUPNIECĪSKĀ ĒKA,TĒRAUDA KARKASS
Keywords in English STRUCTURAL SOLUTION, STEEL FRAME, INDUSTRIAL BUILDING
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 07.02.2024 16:12:05