Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Civil Construction and Real Estate Management
Title in original language Tehnoloģiskās un ekonomiskās problēmas un risinājumi būvprojektu īstenošanā un izstrādē
Title in English Technological and economic problems and solutions in the implementation and development of construction projects
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Rashmi Jaymin Sanchaniya
Reviewer Gita Actiņa
Abstract Maģistra darbs Tehnoloģiskās un ekonomiskās problēmas un risinājumi būvprojektu realizācijā un attīstībā. Maģistra darba mērķis ir pilnveidot zināšanas un praktisko pielietojumu, risinot dažādus tehnoloģiskus un ekonomiskus jautājumus, kas traucē sekmīgi realizēt būvprojektus. Tās mērķis ir sniegt plašas zināšanas par šiem izaicinājumiem un piedāvāt efektīvus veidus, kā uzlabot projektu pārvaldību, pieejamību un ilgtspējību. Pētījuma mērķis ir dot iespēju profesionāļiem un ieinteresētajām personām pieņemt apzinātus lēmumus, kas veicina veiksmīgu būvniecības projektu īstenošanu tehnoloģisko un ekonomisko pārmaiņu apstākļos. Darba hipotēze ir šāda: veiksmīga tehnoloģisko izaicinājumu orientācija un ekonomisko stratēģiju pilnveidošana ir būtiska, lai pārvarētu šķēršļus būvniecības projektu īstenošanā un attīstībā. Promocijas darba metodoloģijas: Kvalitatīva metode ieinteresēto pušu līdzdalībā un sadarbībā ar projekta mērķiem, lai risinātu tehnoloģiskās un ekonomiskās problēmas un kvantitatīvā metode abu pamatotības pierādīšanai, pareiza tehnoloģiju izmantošana var samazināt vai minimizēt tehnoloģiskos un ekonomiskos izaicinājumus būvniecībā. rūpniecības un vides ilgtspējības stratēģijas var samazināt izmaksas un uzlabot ekonomiku. Sākotnējie dati tiek iegūti, aptaujājot būvniecības uzņēmumu interesentus. Datu analīzei tika izmantota vietne Sociālās zinātnes un-Microsoft Excel versija 2311. Darbs sastāv no trim nodaļām: analītiskās, teorētiskās un praktiskās. Rakstā tiek pētīti izaicinājumi un ietekme, ar ko saskaras būvniecības nozare, izšķirot gan tehnoloģiskos, gan ekonomiskos aspektus. Tas sākas ar globālā tirgus apstākļu analīzi un konkrētu tehnoloģisko un ekonomisko problēmu noteikšanu. Teorētiskās sadaļas iedziļinās tehnoloģiju ieviešanā, būvniecības risinājumos, ekonomikas nozarēs un to mijiedarbībā ar nozares izaugsmi. Praktiskajā segmentā ir detalizēti aprakstīts pētījuma plāns, datu apkopošana un analīzes metodes. No šīs holistiskās pārbaudes tiek izdarīti secinājumi un priekšlikumi, kuru mērķis ir piedāvāt dzīvotspējīgus risinājumus. Darbs ir papildināts ar plašiem uzziņu un papildu materiāliem pielikumos. Darbs sastāv no 97 lapām, 42 attēliem, 13 tabulām un 5 formulām.
Keywords CELTNIECĪBA, TEHNOLOĢISKĀ, EKONOMIKA, PROJEKTU IZSTRĀDE, IZMAKSAS VADĪBA, INOVĀCIJAS, ILGTSPĒJĪBA, MATERIĀLI, DIGITALIZĀCIJA, IZMAKSAS PĀRSKATĪŠANA, IEINTERESĒTO PUŠU IESAISTĪBA.
Keywords in English CONSTRUCTION, TECHNOLOGICAL, ECONOMIC, PROJECT DEVELOPMENT, COST MANAGEMENT, INNOVATION, SUSTAINABILITY, MATERIALS, DIGITALIZATION, COST OVERRUNS, STAKEHOLDER ENGAGEMENT.
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 16.01.2024 16:05:33