Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Engineering Technology , Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Kriketa bumbiņas padošanas ekipējuma spēku un trajektorijas izpēte
Title in English Study of Forces and Trajectory of Cricket Ball Shooting Equipment
Department
Scientific advisor Marina Čerpinska
Reviewer Pawel Magryta
Abstract Šis darbs ir veltīts kriketa bumbiņu padošanas mehānisma automatizācijai, izstrādājot jaunu bumbiņas padeves vadības sistēmu, ko var izmantot dažādos sporta veidos, piemēram, beisbolā un tenisā, taču šis projekts galvenokārt ir vērsts uz sporta veidu, ko sauc par kriketu. Jaunā kriketa bumbiņu padošanas mašīna tika modelēta, izmantojot SolidWorks, Catia V5 un shaper3D, un tajā ir iekļauts unikāls pretēji rotējošu riteņu komplekts un spirālveida bumbiņu turēšanas bloks, lai samazinātu iekārtas ražošanai nepieciešamo materiālu daudzumu un samazinātu gala produkta kopējo svaru. Papildus mehānisma projektēšanai SolidWorks programmatūrā tika veikta dinamikas simulācija, lai analizētu aerodinamiskos spēkus, kas iedarbojas uz kriketa bumbiņu, kad tā pārvietojas. Simulācijas rezultātā tika izstrādāts un simulēts jauns bumbiņas modelis, kas īpaši labi piemērots lietošanai ar izstrādāto mehānismu. Jaunajā modelī ir uzlabotas aerodinamiskās īpašības, salīdzinājumā ar parasto kriketa bumbiņu, samazinot pretestības spēku, pretestības koeficientu, un citus parametrus, pateicoties tā unikālajam virsmas dizainam. Bumbiņas vadības bloks tika izdrukāts 3D formātā un samontēts ar ieprogrammētu Arduino uno mikrokontrolleru kā prototips, un tika pārbaudīts skaitliski un fiziski. Šis prototips spēj darboties automātiski, efektīvi demonstrējot, ka darba mērķis ir sasniegts
Keywords Kriketa boulinga mašīna, automatizēts Novel bumbas vadības mehānisms, pretēji rotējoši riteņi, spirālveida bumbiņu turēšanas iekārta, skaitļošanas šķidruma dinamikas simulācija, jauns kriketa bumbas modelis Aerodinamiskā veiktspēja, Arduino uno programmēšana, krikets, Auto CAD, SolidWorks, Catia V5, Shaper 3D, Servo motora mehānisms.
Keywords in English Cricket bowling machine, Automated Novel ball controlling mechanism, Counter-rotating wheels, Helical ball-holding unit, Computational fluid dynamics simulation, New cricket ball model Aerodynamic performance, Arduino uno programming, cricket, Auto CAD, SolidWorks, Catia V5, Shaper 3D, Servo motor mechanism.
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 15.01.2024 13:00:23