Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Finance
Title in original language Finanšu lēmumus ietekmējošo faktoru novērtējums Indijas tekstilrūpniecības nozares mazajos un vidējos uzņēmumos (MVU)
Title in English Assessment of the factors influencing financial decisions in the small and medium enterprises (SMEs) of the Indian textile manufacturing industry
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Nataļja Lāce
Reviewer Ieva Andersone
Abstract Uzrakstītais maģistra darbs: Darbs sastāv no ievada, trim daļām, secinājumiem un ieteikumiem, un ir uzrakstīts angļu valodā. Darbs ir 94 lappuses garš un satur: 34 attēlus, 27 tabulas, 9 formulas, bibliogrāfisko uzziņu sarakstu, kurā iekļauti 88 avoti angļu valodā. Darbam ir 15 lappuses ar pielikumiem. Maģistra darba galvenie rezultāti: Mazie un vidējie uzņēmumi (MVU) Indijas tekstilrūpniecībā saskaras ar finansiālām problēmām tādu faktoru dēļ kā rentabilitāte, ieņēmumu radīšana un aktīvu iegāde. Šiem uzņēmumiem var rasties izmaksas, jaunas saistības un ieņēmumu zudumi. Tomēr trūkst zināšanu par faktoriem, kas ietekmē finanšu lēmumu pieņemšanu Indijas MVU. Tekstilrūpniecības MVU ceļš uz finansiāliem panākumiem ir pilns ar šķēršļiem, tādēļ ir nepieciešama steidzama izpēte, lai risinātu šīs grūtības. Šī pētījuma mērķis ir izpētīt faktorus, kas ietekmē finanšu lēmumu pieņemšanu Indijas tekstilrūpniecībā. Šajā pētījumā datu vākšanai un analīzei tiek izmantotas kvantitatīvās metodes. Primārie dati tiek apkopoti, izmantojot aptauju, kas tiek administrēta, izmantojot platformu Google Forms, un kurā ir iekļauti 166 paraugi no divdesmit Indijas tekstilrūpniecības uzņēmumu finanšu departamentiem. Sekundārie dati tiek apkopoti, izmantojot literatūras apskatu, izmantojot Google Scholar un Scopus datu bāzes. Datiem tiek veikta daudzkārtēja lineārās regresijas analīze un aprakstošā pārbaude. Rezultātu novērtēšanai tiek izmantota programmatūra SPSS 28. Izstrādātais modelis ir izstrādāts, lai uzlabotu finanšu lēmumu pieņemšanu tekstilrūpniecības MVU Indijā. Šajā pētījumā formulētajam modelim, kas tika izveidots, piemērojot daudzkārtējas lineārās regresijas analīzi faktoriem, kas identificēti literatūras apskatā un aptauju datos, ir potenciāls palīdzēt organizācijām uzlabot finanšu lēmumu pieņemšanas procedūras. Uzņēmumi, formulējot savus finanšu lēmumus, var likt vislielāko uzsvaru uz mainīgajiem lielumiem, kuriem ir negatīvs korelācijas koeficients.
Keywords Finanšu lēmumu pieņemšana, Mazie un vidējie uzņēmumi, Tekstilrūpniecība, Investīciju lēmumi, Lēmumi par dividendēm, Lēmumi par finansēšanu.
Keywords in English Financial Decision Making, Small and Medium Sized Enterprises, Textile Industry, Investment Decisions, Dividend Decisions, Financing Decisions.
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 09.01.2024 14:55:12