Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Informatics
Title in original language Transformācijas no monolītās uz mikroservisu arhitektūru analīze ekomercijas platformu optimizēšanai.
Title in English Analysis of Transformation from Monolithic to Microservices Architecture to Optimize E-commerce Platforms.
Department 12300 Institute of Applied Computer Systems
Scientific advisor Gundars Alksnis
Reviewer Pēteris Rudzājs
Abstract Šajā maģistra darbā ir aplūkota monolītu platformu pārveide par mikropakalpojumiem e-komercijas uzņēmumu kontekstā. Tajā ir novērstas pētniecības nepilnības saistībā ar salīdzinošās analīzes un labo prakšu trūkumu šajā jomā. Pētījums sniedz divus galvenos ieguldījumus: visaptverošas migrācijas vadlīnijas un piemērotu migrācijas modeļu kolekciju e-komercijas platformām. Vadlīnijas dokumentē katru migrācijas procesa posmu, tostarp domēna analīzi un pakalpojumu atlases novērtēšanas kritērijus, kā arī sniedz labāko praksi galveno darbību īstenošanai, piemēram, pakalpojumu robežu noteikšanai un kļūdu pielaides uzlabošanai. Migrācijas modeļu apkopošana tiek noteikta, izmantojot uz kvalitāti balstītu pieeju, novērtējot katra modeļa ietekmi uz dažādiem e-komercijas sistēmu kvalitātes atribūtiem (QA). Galvenie šī pētījuma ierobežojumi ir migrācijas procesa uzraudzības un drošības aspektu izlaišana, kā arī kvantitatīvo metožu trūkums modeļu salīdzināšanai. Autors ierosina turpmākās izpētes jomas, tostarp fokusu uz drošības problēmām mikropakalpojumos un kvantitatīvo metriku iekļaušanu novērtēšanas stratēģijā, lai iegūtu niansētāku izpratni par arhitektūras migrācijas modeļiem.
Keywords MONOLĪTS UZ MIKROPAKALPOJUMIEM; MIKROPAKALPOJUMI E-KOMERCIJĀ
Keywords in English MONOLITH TO MICROSERVICES; MICROSERVICES IN E-COMMERCE
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 05.01.2024 21:54:03