Form of studies |
Bachelor |
Title of the study programm |
Entrepreneurship and Management |
Title in original language |
Uzņēmējdarbības finansēšanas iespējas Latvijā |
Title in English |
Business financing opportunities in Latvia |
Department |
22000 Faculty of Engineering Economics and Management |
Scientific advisor |
Konstantins Kozlovskis |
Reviewer |
Normunds Balabka |
Abstract |
Bakalaura darba autors: Dāvis Kalējs
Bakalaura darba zinātniskais vadītājs: asoc. profesors, Dr.oec. Konstantins Kozlovskis Bakalaura darba temats: Uzņēmējdarbības finansēšanas iespējas Latvijā
Bakalaura darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, teorētiskā daļa, pētījuma daļa, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 58 lpp., tajā iekļauti 27 attēli, 11 tabulas, 3 formulas. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti: 28 avoti latviešu un 10 angļu valodā. Darbam pievienoti 3 pielikumi.
Bakalaura darba galvenie rezultāti: 4-5 teikumi
Teorētiskajā daļā tika veikts uzņēmējdarbības juridisko formu apkopojums, parādot kādas ir to atšķirības un prasības, izmantojot katru no uzņēmējdarbības formām. Teorētiskajā daļā apkopoti Latvijā pieejamie finansējuma avoti, kas pētījuma daļā tiek analizēti, tiek uzskaitītas priekšrocības un trūkumi avotiem. Pētījuma dāļā apkopoti galvenie faktori, kas ietekmē finansējuma pieejamību. Pētījuma nolūkiem izstrādāta faktoru vērtēšanas matrica, kas palīdz novērtēt faktora ietekmi uz konkrētu finansējuma avotu.
Bakalaura darba bibliogrāfiskais apraksts: Kalējs, D., Kozlovskis, K. (2023). Uzņēmējdarbības finansēšanas iespējas Latvijā. Bakalaura darbs. Rīga: RTU, UIVI TIN, bakalaura akadēmiskā studiju programma “Uzņēmējdarbība un vadīšana”. 58 lpp. |
Keywords |
Uzņēmējdarbība, uzņēmējdarbības finansēšana, finanšu pārvaldība, iekšējie finansējuma avoti, ārējie finansējuma avoti |
Keywords in English |
Entrepreneurship, business financing, financial management, internal sources of finance, external sources of finance |
Language |
lv |
Year |
2023 |
Date and time of uploading |
28.12.2023 12:03:42 |