Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Rūpnieciskas ēkas ar koka karkasu starpstāvu pārseguma konstruktīvo risinājumu pamatojums" ,(Inž.proj."Rūpnieciska ēka ar koka karkasu")
Title in English "Structural solution`s basement for floors in an industrial building with timber framework" ("Industrial building with timber framework")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Pāvels Akišins
Abstract Diplomdarbs izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes, Būvniecības inženierzinātņu fakultātes, Būvniecības un rekonstrukcijas institūta, būvkonstrukciju katedrā. Diplomprojekta apjoms ir 176 lapaspuses, kas rakstītas datorsalikumā un tas sastāv no divām atsevišķām daļām: 1. Bakalaura daļa; 2. Inženierprojekta. Bakalaura daļas tēma – “Starpstāvu koka pārseguma konstruktīvo risinājumu pamatojums”. Darba izstrādē tiek veikta literatūras analīze, aptverot šādas tēmas: 1. Apskatīt dažādus konstrukciju risinājumus un izvēlēties variantus salīdzināšanai; 2. Salīdzināt izvēlētos variantus un izvēlēties pamatvariantu, kur kā salīdzinājuma kritēriju apskatot paneļa izmaksu un maksimālās noslodzes attiecību; 3. Pārbaudīt vibrāciju ietekmi uz starpstāvu pārsegumu; 4. Pārbaudīt ugunsslodzes ietekmi uz starpstāvu pārsegumu; 5. Salīdzināt sākotnējo pārsegumu ar pārsegumu, kuru ieguvām ņemot vērā vibrācijas un ugunsslodzi. Pētnieciskā daļa sastāv no 76 lapaspusēm. Tajā ir iekļautas 33 tabulas, 46 attēli un 2 grafiki. Inženierprojekta tēma – “Rūpnieciska ēka ar koka karkasu”. Mūsdienās arvien vairāk jādomā par atjaunojamu materiālu izmantošanu būvniecībā, īpaši tagad, kad pēdējo gadu laikā ir radies satraukums par CO2 izmešu daudzumu, kur būvniecības sektors veido daļu no tiem. Koks, kā atjaunojams konstruktīvs materiāls ir lieliska iespēja, kā šo situāciju var uzlabot, ņemot vērā to, ka koka konstrukcijas absorbē CO2 un koka būvniecībā veidojas negatīva CO2 bilance. Tāpēc inženierprojekta daļā tiek apskatīta rūpnieciska koka karkasa ēkas risinājums un tērauds tiek izmantots kā papildus konstrukcija uz kuras balstīsies telfera sija, saišu elementos un mezglos. Ražošanas ēkas garums 60 m, platums 31 m un ēkas augstums 13,164 m. Inženierprojekta aprakstošās daļas apjoms 100 lapaspuses. Tajā ieļautas 11 tabulas un 54 attēli. Grafiskā daļa sastāv no 10 rasējumiem A1 lapas formātā. Darbā ir 1 pielikums. Darbs balstīts uz zinātniskiem literatūras avotiem, normatīvajiem aktiem, interneta resursiem un lekciju prezentāciju materiāliem.
Keywords Starpstāvu pārseguma panelis, CLT, CLT un betona kompozīts
Keywords in English Floor panel, CLT, CLT and concrete composite
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 08.02.2023 19:28:11