Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Smart Electronic Systems
Title in original language Dziļo neironu tīklu izstrāde aveņu un cidoniju detektēšanai un semantiskā segmentācija
Title in English Developing Deep Learning Model for Detection and Semantic Segmentation of Raspberries and Quinces
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Dmitrijs Pikuļins
Reviewer Artūrs Āboltiņš
Abstract Šajā disertācijā es izmantoju dziļās mācīšanās modeļus, lai atklātu un semantiski segmentētu Raspberries un Quinces. Pašlaik dziļo mācību modeļu aplikācijas ir pašbraucējas automašīnas, virtuālie palīgi, redzes atpazīšana, veselības aprūpe u.c. Mans plāns ir izmantot dziļās mācīšanās metodes fenotipizēšanai. Dziļās mācīšanās modeli var izmantot, lai klasificētu, novērtētu, izsekotu, skaitītu un veidotu maskas gan RGB, gan hiperspektrālajiem Raspberries un Quinces attēliem. Tāpat tēze salīdzinās modeļa sniegumu, kas trenēts gan RGB (Red Green, gan Blue), gan Hyperspectral datos. Pēc tēzes, dārzkopības institūta eksperti var izmantot šos modeļus saviem pētījumiem. Šī tēze bija daļa no Latvijas Zinātnes padomes projekta Nr. LZP-2020/1-0353 “Vieda neinvazīva aveņu un japāņu cāļu fenotipizācija, izmantojot mašīnmācību un hiperspektrālo un 3D attēlveidošanu AKFEN”. Ar šo tēzi asociējas arī divi zinātniskie referāti. Viens jau ir publicēts, otrs – rakstīts un plānots publicēšanai.
Keywords Deep Learning, U-Net, YOLO, Smart Phenotyping, Artificial Intelligence, Object detection, Semantic Segmentation, Hyperspectral Images.
Keywords in English Deep Learning, U-Net, YOLO, Smart Phenotyping, Artificial Intelligence, Object detection, Semantic Segmentation, Hyperspectral Images.
Language eng
Year 2023
Date and time of uploading 06.01.2023 15:15:38