Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Ar pussausās presēšanas tehnoloģiju veidotu un tvaika kamerā hidratētu betona ķieģeļu kinētikas pētījumi"
Title in English "Kinetic studies of concrete bricks formed by semi-dry pressing technology and hydrated in a steam chamber"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Vitālijs Lūsis
Reviewer Uldis Lencis
Abstract Maģistra darbs “Ar pussausās presēšanas tehnoloģiju veidotu un tvaika kamerā hidratētu betona ķieģeļu kinētikas pētījumi” izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes, Būvniecības inženierzinātņu fakultātes būvražošanas institūta Būvražošanas katedrā. Pētījuma mērķis ir izpētīt tvaika kameras ietekmi uz lego tipa betona ķieģeļu spiedes stiprību, noteikt ķieģeļu siltumvadītspēju un samazināt to ūdensuzsūci. Pētījumā ar konveijeru līnijas palīdzību un pussausās presēšanas tehnoloģiju tika izgatavoti lego tipa betona ķieģeļi ( 250x125x65), kas pēc to izveides tika hidratēti tvaika kamerā. Tika pētīti ķieģeļu agrīnās un galējās spiedes stiprības rādītāji korelācijā ar tvaika kamerā pavadīto laiku. Tika izveidota betona ķieģeļu siena un veikts siltumvadītspējas tests. Kā arī tika mainīts ķieģeļu sastāvs, pievienojot tam sasmalcinātu gumiju un mikrosilīcija dioksīdu (mikrosiliku), ar mērķi uzlabot to ūdensuzsūci. Darbs izstrādāts latviešu valodā, tam ir 77 lappuses, izstrādei tika izmantots 31 literatūras avots latviešu, angļu, krievu un poļu valodās, izmantojot zinātnisko datu bāzu resursus, RTU zinātnisko bibliotēku, publikācijas un interneta avotus. Darbā ir 74 attēli un 17 tabulas.
Keywords Betona pussausā presēšanas tehnoloģija, tvaika kameras ietekme uz betona agrīno un galējo stiprību, ķieģeļu ūdensuzsūce, ķieģeļu siltumvadītspēja
Keywords in English Concrete semi-dry pressing technology, the effect of the steam chamber on the strength of concrete, thermal conductivity of concrete, brick water absorbtion
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 13.06.2022 16:37:27