Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Stiegrojuma enkurojuma galvu novērtēšana un projektēšana betona elementos atbilstoši spēkā esošajiem standartiem un jaunajam Eirokodeksam"
Title in English "Assessment and design process of Headed Anchors in concrete elements according to current standards and new Eurocode"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Stefan Gavura
Reviewer Pāvels Akišins
Abstract Maģistra darba pētījuma tēma – ‘’Stiegrojuma enkurojuma galvu novērtēšana un projektēšana betona elementos atbilstoši spēkā esošajiem standartiem un jaunajam Eirokodeksam’’. Pētījums sastāv no trim daļām. Pētījuma pirmajā daļā tiek pētīta stiegrojuma enkurgalvu uzbūve, darbības principi un to izmantošana dažāda veida konstrukcijās, apkopojot, izprotot un analizējot pieejamo informāciju. Pētījuma otrajā daļā tiek apskatīta stiegrojuma enkurgalvu projektešana saskaņā ar gaidāmo Eirkodeksa papildinājumu prEN 1992-1-1:2021-09 un tas tiek salīdzināts ar ASV pielietoto dzelzsbetona konstrukciju normatīvu ACI. Tiek salīdzināta enkurgalvu projektēšana starp abiem normatīviem arī izmantojot piemērus. Tiek apskatīta caurspiešanas stiegrojuma projektēšana ar enkurgalvu stiegrojumu, salīdzināta esošā metodoloģija ar gaidāmā Eirkodeksa versiju, kā arī tiek salīdzināti caurspiešanas spēka testu rezultāti ar teorētiskajām vērtībām pēc dažādu normatīvu metodoloģijas (Eirkods 2, ACI, prEN, ETA). Pētījuma trešajā daļā tiek izstrādāti tipveida mezgli ar standarta enkurgalvām saskaņā ar Eirokoda prEN1992-1-1:2021-09 prasībām, kā arī izstrādātas brošūras stiegrojuma ar enkurgalvām projektēšanai. Pētījuma darbs tiek skaidrots ar attēliem, konstruktīvām shēmām un skicēm. Maģistra darba apjoms: 109 lapaspuses, 12 tabulas un 71 attēls. Bibliogrāfiskais saraksts sastāv no 20 pozīcijām.
Keywords Enkurgalvas, Stiegrojums ar enkurojuma galvām, Eirokods 2
Keywords in English Headed anchors, headed rebar, rebar heads, Eurocode 2
Language eng
Year 2022
Date and time of uploading 08.06.2022 11:04:30