Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Economics
Title in original language Nekustamā īpašuma stratēģiskās pārvaldības ietekme uz ekonomikas attīstību
Title in English The impact of strategic management of real estate on economic development
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Regina Veckalne
Reviewer Uldis Kamols
Abstract Pēdējo desmit gadu laikā Uzbekistāna ir kļuvusi par vienu no strauji augošajām valstīm ekonomikas pasaulē kopš klana jaunām asinīm Uzbekistānas prezidentūrā 2016. Uzbekistānas nekustamo īpašumu komercdarbības ir viens no tirgiem, kas intriģē šobrīd galvenokārt ārvalstu investīcijas. Rezultātā vidēja lieluma nekustamais īpašums uzņēmumi ASV un Austrumāzijas valstīs ir ieinteresēti jaunajā tirgū un ir uzdeva radītājam veikt sākotnējo tirgus izpēti. Šī promocijas darba mērķis ir palīdzēt topošajām starptautiskajām investīciju kompānijām, kas pētītas lai atbildētu uz jautājumu, vai tajā jāievieš investīcijas Uzbekistānā pozitīva iznākuma stratēģijas. Lai sasniegtu šo primāro mērķi, autoram tas ir būtiski atpazīt tirgus ārējos faktorus, tostarp būtiskus faktorus par Uzbekistānu kā mērķi nācija, Uzbekistānas nekustamā īpašuma sabiedrības raksturojums un stratēģiskā finansiālā ietekme a labdabīgā situācija mūsdienu nekustamā īpašuma nozarē, kā arī uzbeku vadīšana nekustamā īpašuma nākotne biznesa lēmumos. Ir bijuši stratēģiskās vadības modeļi un koncepcijas pieņemts ik pa laikam, lai nāktu klajā ar jaunām stratēģijām, un līdztekus, autora prognozēts ieteikumi ir veidoti no secinājumiem, kas izdarīti kā priekšlikumi. Analīze parāda, ka Uzbekistānas komerciālā nekustamā īpašuma tirgus ir monumentāls gaidāmais biznesa potenciāls, tomēr tas ir riskants tirgus ar vairākiem Jaunā tirgus elementāras problēmas, skaidrības trūkums un neefektīva juridiska struktūra. Autores apkopotā analīze par periodu liecina, ka visvairāk Veiksmīga pieeja nekustamo īpašumu attīstītājiem un jaunpienācējiem, iespējams, ir izmaksu vadība stratēģija, jo Uzbekistāna pašlaik nepiedzīvo lielu ekonomisko un finanšu situāciju izaugsme, līdz ar to, lai novērstu banku maksātnespēju un likvidāciju, ieguldījumu sabiedrībām ir jāizpilda agresīvs ienākšanas un izaugsmes spēles plāns. Galvenais secinājums ir tāds, ka uzņēmumiem vajadzētu koncentrēt savus centienus, lai izveidotu dziļi iesakņojušos stratēģiju un ērtus veidus, kā no jauna definēt to attīstības virzienu jebkurā brīdī, īpašu uzsvaru liekot uz to paplašināšanu piegādes, resursi un potenciāls.
Keywords Nekustamā īpašuma nozare, stratēģiskā vadība, jauns tirgus, investīcijas, Riski, stratēģija, MVU, ekonomika, Uzbekistāna.
Keywords in English Real Estate Industry, Strategic management, New Market, Investments, Risks, Strategy, SMEs, Economy, Uzbekistan.
Language eng
Year 2022
Date and time of uploading 06.06.2022 15:33:42