Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "PowerWorld programmas izmantošana pārvades tīkla dažādu elementu atslēgšanās scenāriju analīzei"
Title in English "PowerWorld applications for scenario analysis of disconnection of various elements in a transmission network"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Diāna Žalostība
Reviewer Anna Mutule
Abstract Šī darba mērķis ir aplūkot datorprogrammas “Powerworld” izmantošanas iespējas pārvades tīkla dažādu elementu atslēgšanas scenāriju modelēšanai un analīzei. Darbā tiek izmantotas elektroenerģijas kvalitātes novērtēšanas metodes. Darbā tiek aplūkotas galveno energosistēmu kaskādveidu atslēgumu cēloņi, N-1/N-X kritēriju pielietošana. Lai parādītu “Powerworld” programmas iespējas, tika izveidots energosistēmas modelis, energosistēmas darbība dažādos režīmos, kopā tika analizēts 91 atslēgumu scenārijs. Papildus tika apskatīti QV un PV līkņu izmantošana sprieguma stabilitātes novērtēšanai. Analizējot pārvades tīkla dažādu elementu atslēgšanas scenārijus īpaša uzmanība tika pievērsta energosistēmas raksturojošo parametru izmaiņām. Darba kopapjoms ir 50 lapaspuses, tas satur trīs nodaļas, 31 attēls, tajā ir atsauces uz 22 informācijas avotiem, tabulām, kā arī pielikums, kas sastāv no 2 lapaspusēm un četram tabulām.
Keywords energosistēmu avārijas, N-1, Powerworld, simuācija
Keywords in English power system breakdown, N-1, Powerworld, simulation
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 06.06.2022 11:01:35