Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Rail Balltica"projekta infrastruktūras savienošana ar Latvijas ostām, attīstības ekonomiskie aspekti.
Title in English Connection of "Rail Baltic" Project Infrastructure with Latvian Ports, Economic Aspects of Development.
Department
Scientific advisor Vladislavs Žavtkēvičs
Reviewer Viktors Feofanovs
Abstract ANOTĀCIJA Šajā maģistra darbā ir apskatīta “Rail Baltica” projekta infrastruktūras savienošana ar Latvijas ostām un attīstības ekonomiskie aspekti. Darba autore ir Anita Šķinuma, docents, vadošais pētnieks Vladislavs Žavtkevičs. Šī darba mērķis ir pētījuma rezultātā noskaidrot iespējamos variantus konteinerpārvadājumiem “Rail Baltica” projekta ietvaros. Par uzdevumiem tiek noteikti: • Apzināt “Rail Baltica” attīstību un veidošanu, analizēt projektā jau esošos plānus; • Apzināt Latvijas tranzīta un loģistikas nozares darbības pamatprincipus, apkopot un analizēt dzelzceļa pārvadājumu statistiku Latvijas Republikā, tajā skaitā kravu apgrozījumu Rīgas ostā; • Izstrādāt piedāvājumus par Latvijas tranzīta infrastruktūras izmantošanu, t.sk. par integrētiem intermodāliem kravu pārvadājumiem un veikt analīzi, ja tiktu izbūvēts intermodālais termināls Rīgas ostā; • Ar stratēģiskās plānošanas instrumentu (SVID analīzi) izvērtēt intermodālos terminālus “Rail Baltica” projekta ietvaros; • Apkopot darbam nepieciešamo informāciju un statistiku, veikt tās apstrādi. Tiek galvenokārt secināts, ka “Rail Baltica” īstenošana ievērojami paaugstinās transporta plūsmas caurlaides spēju un veicinās dažādu transporta veidu integrāciju un transporta tīklu savienojamību, bet lai tas notiktu ir nepieciešams tiešais “Rail Baltica” savienojums ar Rīgas Brīvostu. Darbā ir 85 lapaspuses, 25 tabulas, 25 attēli, 2 pielikumi, 19 formulas, 33 literatūras avoti.
Keywords loģistika, kravu pārvadājumi, intermodālie pārvadājumi, dzelzceļa transports, krava, “Rail Baltica”.
Keywords in English logistics, rail transport, container transport, intermodal transport, “Rail Baltica”.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 02.06.2022 13:12:40