Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "3-fāžu 3-līmeņu regulējamas frekvences inventora izstrāde, izmantojot silīcija karbīda (SiC) pusvadītājus"
Title in English "Development of a 3-phase 3-level variable frequency inverter with SiC semiconductor devices"
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Artūrs Bogdanovs
Reviewer Aleksandrs Bubovičs
Abstract Bakalaura darbs ar projekta daļu ir veltīts 3-fāžu 3-līmeņu NPC topoloģijas regulējamas frekvences invertora izstrādei ar SiC tranzistoriem un 12 kW nominālu jaudu pie 0,4 kV izejas līnijas sprieguma un 20 A fāzes strāvas. Darba mērķis ir silīcija karbīda lauktranzistoru draivera shēmas izveide pielietošanai trīsfažu trīslīmeņa invertorā. Darba teorētiskajā daļā ir aplūkota invertoru nozīme regulējamas frekvences piedziņā, daudzlīmeņu invertoru topoloģiju apskats un mūsdienās pieejamo pusvadītāju ierīču pārskats. Darba praktiskajā daļā tiek veikti invertora draivera shēmas elementu aprēķini un iespiedplates projektēšana, kā rezultātā tiek uzbūvēts invertora prototips un iegūti eksperimentāli dati par SiC pusvadītāju darbības efektivitāti regulējamas frekvences piedziņā ar daudzlīmeņu invertorā. Darba grafiskajā daļā ir parādīta izstrādātās iespiedplates elektriskā principiālā un montāžas shēma. Darbs sastāv no 46 lappusēm, no 7 daļām, no 40 attēliem, no 18 izmantotiem literatūras avotiem. Atslēgas vardi: NPC topoloģija, 3-fāžu, 3-līmeņu, SiC pusvadītāji, invertors, regulējama frekvence, regulējama piedziņa.
Keywords NPC topoloģija, 3-fāžu, 3-līmeņu, SiC pusvadītāji, invertors, regulējama frekvence, regulējama piedziņa.
Keywords in English NPC topology, 3-phase, 3-level, SiC semiconductors, inverter, adjustable frequency, adjustable drive.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 26.05.2022 17:01:32