Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Business Administration
Title in original language Finanšu tehnoloģiju uzņēmuma stratēģiskā transformācija - no elektroniskās naudas iestādes uz "neobanku"
Title in English Strategic Transformation of Fintech Company - from Electronic Money Institution into Neobank
Department 01B00 Riga Business School
Scientific advisor Aldis Greitāns
Reviewer Raimonds Lieksnis
Abstract Maģistra darba nosaukums ir “Finanšu tehnoloģiju uzņēmuma stratēģiskā transformācija - no elektroniskās naudas iestādes uz "neobanku”. Darba galvenais mērķis ir piedāvāt finanšu tehnoloģija uzņēmuma stratēģisko pārveidošanas ietvaru par neobanku, atbalstīt jaunus inovatīvus produktus, kas izstrādāti sadarbībā ar banku ekosistēmu, un jaunu uz klientu vērtību orientētas produktu attīstības pieejas izveidi. Lai to panāktu, tika nodefinēti sekojoši uzdevumi - izveidot uzņēmumā stratēģiskās transformācijas plānošanas ietvaru, kas būtu vērsts uz jaunu finanšu produktu ieviešanu; izstrādāt produktu ieviešanas ceļvedi, pamatojoties uz stratēģiskajiem mērķiem; uzsākt jaunu produktu izstrādi, pamatojoties uz definēto ceļvedi, koncentrējoties uz noteiktām prioritātēm un pieejamajiem resursiem. Darba ietvaros tika veikti pētījumi, izmantojot dažādu veidu metodes un instrumentus. Datu vākšanai, izmantojot primāros avotus, tika izmantotas intervijas ar uzņēmuma darbiniekiem, biznesa gadījumu izpētes analīze, internetā pieejamā datu analīze, informācija no publicētajiem pētījumiem, kas palīdzēja analizēt klientus un sniegt ieskatu par potenciālajām produktu piedāvājuma iezīmēm. Kā sekundārie dati tika izmantoti statistikas pārskati un raksti, lai sniegtu plašāku informāciju par nozares attīstību nākotnē. Pirmā transformācijas ietvara daļa tika ieviesta 2022. gada pirmāja ceturksnī plānošanai un stratēģisku mērķu noteikšanai. Tika izstrādāts produktu attīstības ceļvedis diviem gadiem. Ceļveža pirmā daļa tika ieviesta, strādājot pie maģistra darba 2022. gada pirmajā ceturksnī. Darbs sastāv no 81. lapaspusēm, 19. attēliem un 3. tabulām. Maģistra darbs ir sagatavots angļu valodā.
Keywords Finanšu tehnoloģiju uzņēmums, Fintech, elektroniskās naudas institūcija, neobanka, stratēģiskā transformācija
Keywords in English Financial technology company, Fintech, electronic money institution, EMI, neobank, strategic transformation
Language eng
Year 2022
Date and time of uploading 02.05.2022 22:59:01