Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Objektu identifikācijas analīze un izsekošana lietojot video signālu no BPL.
Title in English Object Identification Analysis & Tracking Using Video Feed from UAV.
Department
Scientific advisor Māris Hauka
Reviewer Ali Arshad
Abstract Tā kā cilvēku skaits gadu no gada pieaug, līdz ar to pieaug arī nepieciešamība nodrošināt iedzīvotāju aizsardzību. Uzbrukumu vektori, ko izmanto cilvēki, kuru mērķis ir terorizēt sabiedrību, mūsdienās ir attīstītāki nekā jebkad agrāk. Bezpilota lidaparātus (UAV) kā līdzekli novērošanai un izlūkošanas datu vākšanai izmanto daudzi bruņotie spēki visā pasaulē, un tie ir izrādījušies īpaši efektīvi savā darbā. Projekta mērķis ir no civiliedzīvotājiem pieejamām sastāvdaļām izveidot nelielu un pārnēsājamu bezpilota lidaparātu/dronu, kas būs optimizēts tā, lai būtu stabils un manevrētspējīgs. Bezpilota lidaparātā/dronā tiks ievietota kamera, kas lidojuma laikā ierakstīs video, ko tas uzņem, un tiešraidē pārraidīs to uz centralizētu serveri. no drona tiešraidē ienākošā video plūsma tiks ievadīta algoritmā, ko darbinās mašīnmācīšanās modeļi, lai tikai un vienīgi noteiktu, atpazītu un marķētu objektus.
Keywords Bezpilota lidaparāts, objektu noteikšana, Yolov5, programmēšana, mašīnmācība, Python, uzticamības numurs, kadru nomaiņas ātrums, video.
Keywords in English Unmanned Aerial Vehicle, Object detection, Yolov5, Programming, Machine Learning, Python, Confidence Number, Frame rates,Videos.
Language eng
Year 2022
Date and time of uploading 23.02.2022 12:41:11