Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Noliktavas ēka ar tērauda karkasu"
Title in English "Warehouse building with steel frame"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Inese Brante
Abstract Šis diplomdarbs sastāv no pētnieciskās daļas un inženierprojekta. Diplomprojekta pētnieciskās daļas nosaukums ir “Noliktavas ēkas tērauda karkasa galveno nesošo elementu darbības analīze”, kā arī inženierprojekts ar nosaukumu “Noliktavas ēka ar tērauda karkasu”. Pētnieciskā daļa ir 56 lapaspušu apjomā, kurā ietilpst 38 attēli, 8 tabulas. Inženierprojekts veikts 94 lapaspušu apjomā, kurā ir 42 attēli, 14 tabulas. Lai veiksmīgi izpildītu pētnieciskās darba daļas mērķi, tiek izvirzīti tādi darba uzdevumi: • Veikt konstruktīvo risinājumu analīzi, lai apskatītu konstruktīvo risinājumu daudzveidību un piemeklētu labāko risinājumu pētāmajam objektam. • Veikt izvēlēto variantu salīdzinājumu – veikt analīzi, lai izvēlētos piemērotāko variantu no iespējamajiem (kopne, arka, rāmis). • Veikt noliktavas ēkas tērauda karkasa nesošo elementu pamat variantu darbības analīzi, kas nozīmē veikt konkrētās konstrukcijas aprēķinu, kā arī veikt eksperimentu ar mainīgu parametru maiņu(solis starp kopnēm, kopnes augstums, kopnes atgāžņu attālums), lai noskaidrotu, kāds variants būs ar vismazāko materiālu patēriņu. • Veikt iegūto rezultātu analīzi, lai definētu noliktavas ēkas tērauda karkasa racionālos parametrus. Inženierprojekts tiek veikts ēkai ar izmēriem 30x48m. Ēka sastāv no tērauda karkasa elementiem. Ēka sastāv no divām daļām. Viena daļa ir noliktavas platība, otra daļa ir administratīvais korpuss, kas sastāv diviem stāviem. Galvenās ēkas konstrukcijas – tērauda kolonnas ar kopnēm 30m laidumā ar soli 6m. Ēka sastāv no vertikālajām konstrukcijām – Tērauda kolonnām, dzelzsbetona pamatiem, kā arī no horizontālajiem elementiem, kas ir trapecveida kopne, tērauda jumta klājs, starpstāvu tērauda sijas. Pēc aprēķinu veikšanas tika izveidoti nepieciešamie konstrukciju rasējumi uz 8 A1 rasējumu lapām, kā arī uz 1 A1 lapas tika veidots būvdarbu kalendārais grafiks. Noslēdzot darbu tika veidota būvdarbu izpildes tāme, lai saprastu šādas ēkas būvniecības izmaksas, kas ietver sagatavošanas darbus, vispārējos būvdarbus un labiekārtošanas darbus.
Keywords Šis diplomdarbs sastāv no pētnieciskās daļas un inženierprojekta. Diplomprojekta pētnieciskās daļas nosaukums ir “Noliktavas ēkas tērauda karkasa galveno nesošo elementu darbības analīze”, kā arī inženierprojekts ar nosaukumu “Noliktavas ēka ar tērauda karkasu”. Pētnieciskā daļa ir 56 lapaspušu apjomā, kurā ietilpst 38 attēli, 8 tabulas. Inženierprojekts veikts 94 lapaspušu apjomā, kurā ir 42 attēli, 14 tabulas.
Keywords in English This diploma thesis consists of a research part and an engineering project. The title of the research part of the diploma project is “Analysis of the operation of the main load-bearing elements of the steel frame of the warehouse building”, as well as the engineering project entitled “Warehouse building with the steel frame”. The research part is 56 pages long, which includes 38 figures, 8 tables. The engineering project is 94 pages long, with 42 figures and 14 tables.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 07.02.2022 13:24:54