Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language ''Mūsdienīgi materiāli dzelzsbetona konstrukciju stiegrošanai''; inženierprojeks ''Biroja ēka “Angel Lane”, Londonā''
Title in English ''Modern Reinforcement for concrete Structures''; Engineering Design Project ''Office Building “Angel Lane”, London''
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Mārtiņš Vilnītis
Reviewer Elvija Namsone
Abstract Bakalaura darba pētnieciskās daļas tēma ir “Mūsdienīgi materiāli dzelzsbetona konstrukciju stiegrošanai”. Darbā aprakstītas tādas modernas metodes kā stiegrošanā ar tēraudu, stiegrošana ar dažādiem kompozītmateriāliem. Informācija analizēta no dažādiem avotiem (grāmatām, interneta) savāktā informācija sniegta vienkāršotā veidā. Galvenais uzdevums ir analizēt informācijas pieejamību, salīdzināt informāciju no dažādiem avotiem. Stiegrojuma raksturlielumu salīdzināšanai ir dotas dažādas diagrammas. Kā atsevišķs stiegrojuma veids tiek aplūkota pēc spriegojuma metode, tiek apkopota informācija par tehnoloģiju, pielietošanas vietām. Analītiskajai daļai un iespējamo kompozītmateriālu stiegrojuma izmantošanas virzienu noteikšanai. Tika aprēķinātas divas vienāda izmēra sijas, veikta stiegrojuma nomaiņa, lai bez papildus aprēķiniem noteiktu stiegrojuma nomaiņas aktualitāti. Tāpat arī vieglā stiegrojuma ietekmes salīdzinājumi uz viegli pastiprinātu siju. Darba apjoms pētnieciskajā daļā: 42 lappuses, 7 tabulas, 7 attēli, 10 literatūras avoti. Inženierprojekta tēma ir Biroja Ēka “Angel Lane” Londona. Projektam izvēlēta 24 stāvu biroju ēka, ko papildina teritorijā izvietota esošā ugunsdzēsības izeja (atsevišķa ēka). Kā plānots, maksimālajam stāvu skaitam jābūt virs esošās ugunsdzēsības izejas. Šim nolūkam tika izmantota tērauda kopne ar 7,2 metru augstumu un maksimālo laidumu 18 metri. Tā kā kopne darbojas konsoles veidā, lai panāktu pieļaujamo izlieci, tika pievienota perpendikulāra kopne, kā arī tika uzstādītas sijas gar kopnēm slodžu pārnešanai. Visai šai struktūrai ir jādarbojas kopā, un to nevar uzskatīt par atsevišķiem elementiem. Pārējā ēka raksturīga biroju ēkai, vidū ir dzelzsbetona šahta ar liftiem, kas ēkai piešķir horizontālu izturību. Labajā pusē ir izvietota papildus dzelzsbetona šahta, kas dod papildus horizontālo stabilitāti, kā arī nepieciešama ugunsgrēka dēļ un tajā ir kāpnes. Darba apjoms pētnieciskajā daļā: 170 lappuses, 7 tabulas, 77 attēli, 17 literatūras avoti.
Keywords kompozītmateriālu stiegrojums, stikla šķiedras izmantošana mazajā konstrukcijā, pēcstiegrojums, ārējā pastiprināšana ar stiklšķiedru.
Keywords in English composite reinforcement, use of fiberglass in small construction, post-reinforcement, external reinforcement with fiberglass.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 01.02.2022 18:03:25