Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Medical Engineering and Physics
Title in original language Rotējoša pastāvīga magnēta terapeitiska iekārta
Title in English Rotating permanent magnet therapeutic device
Department
Scientific advisor Raimonds Nikoluškins
Reviewer Nadežda Fedorjana, Mehānisko izstrādājamu biroja vadītāja, SIA VIZULO, nadezda.fedorjana@vizulo.com
Abstract Darba mērķis – izveidot iekārtu magnetoterapijai mājas lietošani ar mainīgo magnētisko lauku iedarbībai uz cilvēka traumēto zonu izmantojot rotējošu pastāvīgo magnētu. Risināmie uzdevumi: apskatīt pasaules literatūru par rotējošā magnētiska lauka iegūšanas iespējām; apskatīt analoģiskas terapeitiskās iekārtas pasaules tirgū; izstrādāt TU; izstrādāt un izvērtēt iekārtas potenciālos variantus; izstrādāt izvēlētā varianta iekārtu; veikt nepieciešamos inženieraprēķinus un ekonomiskos aprēķinus; izstrādāt darba, vides un civilās aizsardzības pasākumus. Darba apraksts sastāv no ievada, analītiskās apskata daļas, aprēķinu un tehniskās apraksta daļas, darba, vides un civilās drošības apraksta, un secinājumu daļas. Grafiskā daļa sastāv no iekārtas kopskata, iekārtas daļu kopsalikumu un detaļu rasējumiem, detaļas izatavošanas tehnoloģijas, iekārtas un atbalsta variantu salīdzinājuma, izvietojuma plāna un iekārtas funkcionālās shēmas. Darba rezultātā analizēti pētnieciskie dati par pulsējošo elektromagnētisko un magnētisko lauku iedarbību uz cilvēka ķermeni, atzīto ražotāju analoģisko iekārtu darbības princips, kā arī rotējošo pastāvīgo magnētu pētniecisko un rūpniecisko iekārtu uzbūve un darbība. Tika analizēts darba uzdevums balstoties uz apskatīto pasaules pieredzi, mērķi un problēmu. Izvirzīts tehniskais uzdevums, izstrādāti iekārtas un tās atbalsta varianti. Izvērtējot variantus, tika izstrādāta konstrukcija. Veikti izmaksu aprēķini un peļņa potenciālā rotējošā pastāvīgā magnēta terapeitisko iekārtu ražošanas uzņēmumā, izstrādāti darba, vides un civilās aizsardzības pasākumi. Tabulu skaits – 4, attēlu skaits – 27, lappušu skaits – 50, literatūras avotu skaits – 20. Grafiskās – rasējumu - daļas apjoms: A1 lapu skaits – 5, A2 lapu skaits – 1, A3 lapu skaits – 2, A4 lapu skaits – 4.
Keywords Atslēgas vārdi: rotējošs pastāvīgais magnēts, pulsējošā elektromagnētiskā lauka terapija, elektromagnētiskā terapija, magnētiskā terapija, ELF.
Keywords in English Key words: rotating permanent magnet, pulsed electromagnetic field therapy, electromagnetic therapy, magnetic therapy, ELF.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 24.01.2022 20:21:54