Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Velosatiksmes norise, esošā infrastruktūra un tās attīstība Rīgā un tās piepilsētā” ("Stendes ielas, Talsos pārbūve rūpnieciskās teritorijas darbības nodrošināšanai")
Title in English "Process of the Cycle Traffic, Existing Infrastructure and Its Development in Riga and its suburbs" ("Reconstruction of Stendes Street in Talsi to Ensure the Operation of the Industrial territory")
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Andrejs Piesis
Reviewer Ilmārs Gorda, valdes loceklis, SIA "Projekts 3"
Abstract Bakalaura darbs “Velosatiksmes norise, esošā infrastruktūra un tās attīstība Rīgā un tās piepilsētā” sniedz informāciju par esošo veloinfrastruktūras tīklu un tā attīstības norisi, apraksta veloinfrastruktūras attīstības ietekmējošos faktorus un ieguvumus, sniedz ieskatu gan Latvijas, gan ārvalstu veloinfrastruktūras attīstības pieredzē, kā arī apkopo aktuālos attīstības plānus un sniedz detalizētu izpēti vienam no veloinfrastruktūras tīkla plānotajiem maršrutiem. Darba pirmajā nodaļā velosatiksmes tēma tiek apskatīta no teorētiskās puses. Otrajā nodaļā tiek apzināta veloinfrastruktūras vēsturiskā attīstība un šī brīža situācija Rīgā un tās piepilsētā. Trešajā nodaļā tiek uzskaitīti apstākļi, kas ietekmē veloinfrastruktūras un tās izmantošanas attīstību. Ceturtajā nodaļā tiek apzināti veloinfrastruktūras attīstības radītie ieguvumi. Piektajā nodaļā tiek izpētīts viens no šī brīža apspriestākajiem Rīgas veloinfrastruktūras projektiem un apkopotas no tā gūtās atziņas. Sestajā nodaļā tiek izpētīta Nīderlandes veloinfrastruktūras attīstības vēsture. Septītajā nodaļā tiek apzināti aktuālākie Rīgas veloinfrastruktūras attīstības virzieni un detalizēti izanalizēts viens no tiem. Tēma ir aktuāla, jo ar katru gadu velobraucēju skaits Rīgā un tās piepilsētās palielinās, kā arī arvien vairāk tiek vērsta uzmanība uz vides sakārtošanu un kvalitātes uzlabošanu, samazinot personīgo automobiļu pieprasījumu un popularizējot alternatīvus pārvietošanās veidus. Inženierprojekta daļā ir izstrādāts būvprojekts “Stendes ielas, Talsos pārbūve rūpnieciskās teritorijas darbības nodrošināšanai”. Stendes iela pilda savienojošo funkciju starp valsts reģionālajiem autoceļiem P120, P125, P129 un Saules, Brīvības, Friča Blumbaha ielām, kā arī nodrošina piekļuvi gar ielu izvietoto uzņēmumu teritorijām. Būvprojekta ietvaros ir projektēta gan Stendes ielas pārbūve, gan Stendes ielas krustojums ar Saules, Brīvības un Friča Blumbaha ielām. Bakalaura darba ar inženierprojektu kopējais apjoms ir 150 lapas. Bakalaura darbā ir ievietoti 38 attēli, 37 tabulas. Pielikumi darbam nav pievienoti.
Keywords Velosatiksme, veloinfrastruktūra, veloinfrastruktūras attīstība
Keywords in English Cycle traffic, bicycle infrastructure, bicycle infrastructure development
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 04.01.2022 09:35:42