Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Autonomā hidroplāna prototipa izveide.
Title in English Development of an Autonomous Seaplane Prototype.
Department
Scientific advisor Māris Hauka
Reviewer Docente, Dr. sc. ing. Ruta Bogdane
Abstract Bakalaura darbs – “Autonomā hidroplāna prototipa izveide”, ir veltīts hidroplāna, uz atjaunojamā enrģijas avota, lidotspējas aprēķinam, prototipa konstrukcijas elementu izvēlēj un modeļa izstrādei. Bakalaura darbu izstrādāja – Aleksandrs Kiriļčenko (turpmāk autors), to vadīja – Māris Hauka (turpmāk darba vadītājs). Darbā tika apskatīti vairāki vieglo hidroplāna tipi, enerģijas avotu veidi, saules enerģijas kolektoru darbības princips un to veidi, bateriju veidi un aviācijas elektro dzinēju veidi, no kuriem tika izvēlēts, pēc autora un darba vadītāja domām, darba izstrādei vispiemērotākie un efektīvākie. Darbā autors aprēķinos neizskata un neņem vērā iespējamos enerģijas zudumus, aprēķini tiek balstīti uz teorētiskiem pieņēmumiem, lai izskatītu iespēju par izstrādātā hidroplāna un koncepta lidotspēju un veiktspēju. Autora izstrādātajā projektā netiek izskatīti un ņemti vērā izstrādātā projekta modeļa koncepta ietekmi uz izvēlētā hidroplāna aerodinamiskajām īpašībām. Darbs sastāv no ievada, pamatnodaļām, apkašnodaļām, hidroplāna lidotspējas aprēķina, projekta daļas un secinājumiem. Pamatnodaļas sastāv no 7 nodaļām un 23 apakšnodaļām. Darbs kopumā sastāv no: 72 lappusēm, 36 attēliem, 11 tabulām un 28 izmantotajiem literatūras avotiem.
Keywords S–400 Captain, Aeroprakt A–33, Rotax 912 ULS, „Elitar–Sigma”, A–21 „Solo”, atjaunojamā enerģija, saules enerģija, saules kolektori, plānās plēves amorfā silīcija saules paneļi, DT–60 NS, Siemens SP200P elektromotors SP70D, LiFePO4, Li–air, EARTHX ETX 680, veiktspējas aprēķins, izbīdāmo saules paneļu izstrāde, SolidWorks.
Keywords in English S-400 Captain, Aeroprakt A-33, Rotax 912 ULS, Elitar-Sigma, A-21 Solo, renewable energy, solar energy, solar collectors, thin film amorphous silicon solar panels, DT-60 NS, Siemens SP200P electric motor SP70D, LiFePO4, Li-air, EARTHX ETX 680, performance calculation, development of sliding solar panels, SolidWorks.
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 15.06.2021 19:38:10