Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Skaitļošanas pētījumi par reaktīvo dzinēju sadegšanas kameru plūsmas mehānismu un konstrukcijas optimizāciju.
Title in English Computational investigation on flow mechanism and design optimization of Jet engine combustion chamber.
Department
Scientific advisor Ali Arshad
Reviewer Elmenshawy Adham Ahmed Awad Elsayed Asistents, Mg. sc. ing.
Abstract Šis darbs ir izstrādāts kā maģistra akadēmisko studiju pabeigšanas darbs RTU Mašīnbūves, transporta un aeronautikas fakultātes Aviācijas transporta nodaļā. Degkameras uzdevumi ir sadedzināt lielu daudzumu degvielas ar lielu ienākošā gaisa daudzumu no kompresoriem ar pareizu attiecību, kurai jābūt ar minimālu spiediena kritumu un maksimālo siltumu, kas izdalās paredzētajā telpā, ir sarežģīts uzdevums, kas saistīts ar šķidruma dinamiku, termodinamiku un ķīmisko reakciju. Lai to panāktu, mūsdienīgi dzinēji ir aprīkoti ar difuzoriem un virpuļiem. Šajā darbā dekameras projektēšana un skaitliskā optimizācija tika veikta ar diviem galvenajiem mērķiem: (1) Palielināt degvielas patēriņa efektivitāti, uzlabojot sadegšanas procesu ierobežotajā tilpumā. (2) Regulējot plūsmas momentu attiecību ar dažādiem virpuļu veidiem vienai un tai pašai virpuļošanas konfigurācijai. Šī darba mērķis ir aprēķināt ‘Can tipa’ degcauruli ar tādu pašu virpuļošanas konfigurāciju skaitlisku simulāciju, kas rada atšķirīgu virpuļu skaitu, regulējot attiecību starp aksiālo un tangenciālo plūsmas impulsu. Šis darbs veicina minimālu spiediena zudumu sadegšanas procesā un stabilizē liesmu ar pareizu gaisa / degvielas maisījumu. Šī disertācija ir mēģinājums izmantot ANSYS Fluent ģeometrijas CFD simulācijai, kas izstrādāta, atsaucoties uz Arthur H. Lefebvre piedāvāto standarta dizainu.
Keywords Combustion Chamber, Swirler, ANSYS CFD, Fluent, Gas turbine, Heat Transfer.
Keywords in English Combustion Chamber, Swirler, ANSYS CFD, Fluent, Gas turbine, Heat Transfer.
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 15.06.2021 11:02:30