Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Monolīta un saliekama betona tiltu priekšrocību un trūkumu analīze”(“ Tilta pār Kļavu ielu Jēkabpilī pārbūves būvprojekts”)
Title in English “Analysis of the Advantages and Disadvantages of Cast-in-place and Precast Concrete Bridges” (“Reconstruction Project of the Bridge over Kļavu Street in Jēkabpils”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Ainārs Paeglītis
Reviewer Verners Straupe, tiltu inženieris, AS "Ceļuprojekts"
Abstract Bakalaura darba mērķis ir veikt monolīta un saliekama betona tiltu priekšrocību un trūkumu analīzi. Darba analītiskajā daļā tiek sniegts ieskats monolītu un saliekamu betona tiltu konstruktīvajos risinājumos. Kā arī, tiek sniegts ieskats monolītu un saliekamu betona tiltu būvniecības metodēs. Bakalaura darba teorētiskajā daļā tiek veikta Rail Baltic izvēlētās konstrukcijas analīze. Analīzē tiek ietverta situācijas apraksts, apgrūtinājumu uzskaite, piedāvāto variantu salīdzinājums kā arī labāko trīs variantu prognozētās izmaksas aprēķins uz 100 m. Pēc analīzes veikšanas tika secināts, ka vispiemērotākākā laiduma konstrukcija ir no iepriekš izgatavotām dzelzsbetona sijām. Inženierprojektā “Tilta pār Kļavu ielu Jēkabpilī pārbūves projekts” tika izplānots un izstrādāts skiču un tehniskais projekts tilta pārbūvei. Tika izstrādāti trīs iespējamie varianti tilta pārbūvei - trīslaiduma nepārtrauktas dzelzsbetona plātnes tilts, vienlaiduma nepārtraukta dzelzsbetona plātne ar saspriegoto stiegrojumu, kā arī trīslaiduma nepārtrauktas dzelzsbetona plātnes rāmju tilts. Aplūkojot visus izstrādātos variantus, kā gala variants tika izstrādāts vienlaiduma nepārtraukta dzelzsbetona plātne ar saspriegoto stiegrojumu ar statisko shēmu 47,00 m, NP 10,5, dzlesbetona laiduma konstrukcijas sastāv no 40 cm biezas brauktuves plātnes un divām kastēm ar augstumu 1,20 m un platumu 1,90 m. Katrā no kastēm atrodas 11 spriegotā stiegrojuma kūļi. Darbs sastāv no 147 lappusēm, 33 attēliem, 5 tabulām, darba izstrādei izmantoti 21 informācijas avoti angļu valodā.
Keywords Dzelzsbetona tilti, analīze, monolīta konstrukcija, saliekamas konstrukcijas.
Keywords in English Concrete bridges, analysis, cast-in-place, precast.
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 06.06.2021 16:27:17