Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Smart Electronic Systems
Title in original language Bit-coin mainera dizaina izstrāde integrālajās shēmās
Title in English Design of Bit Coin Miner in Integrated Circuit
Department Institute of Microwave Engineering and Electronics
Scientific advisor Māris Tērauds
Reviewer Zeltiņš Māris
Abstract Mūsdienās visi ir ieinteresēti pirkt vai ieguldīt Bitcoins. Bitcoin ir sensācija digitālajā tirgū vairāk nekā desmit gadus. Bitcoin ir kļuvis par jaunu digitālo valūtu, kuras vērtība ir aptuveni 30 000 eiro par bitcoin. Bet jautājums ir par to, kas ir bitcoin? Kā tas tiek īstenots? Kā tas tiek nodrošināts? Bitcoin ir kriptonauda, ​​kas kā darba pierādījumu izmanto algoritmu SHA-256 (kas tiks skaidrots ievaddaļā). Kriptogrāfija nozīmē informācijas aizsardzību, izmantojot kodus. Cilvēki var iegūt (atrisināt ļoti sarežģītas matemātiskas mīklas) bitkoīnus, izmantojot daudzus algoritmus, starp kuriem SHA-256 galvenokārt tiek izmantots visā pasaulē. SHA-256 algoritms algoritma ieviešanai izmanto noteiktas funkcijas un konstantes. Šī darba galvenais mērķis ir izveidot Bitcoin algoritmu VHDL (Hardware Description Language) kodā un ievietot to Genus Synthesis Solution (rīks, ko izmanto integrētas mikroshēmas projektēšanai) un izgatavot digitālo IC. Šī literatūra ir pētījums par Bitcoin ieguves procesa dizainu integrētajās shēmās. Promocijas darba apjoms ir 81 lpp., 57 attēli un 23 atsauces citāti.
Keywords SHA-256 ASIC (lietojumprogrammu integrētā shēma, SoC (sistēma mikroshēmā), IC (integrētās shēmas), standarta šūnu dizains, vārtu masīvs, jaukšana, kalnrūpniecība, ģints sintēze, polsterēts ziņojums, ziņojumu sagremošana, zem grūtības.
Keywords in English SHA-256 ASIC (Application-Specific Integrated circuit, SoC (System on chip), IC (integrated circuits), Standard cell design, Gate-array, hashing, mining, Genus synthesis, Padded message, Message digest, Below difficulty.
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 03.06.2021 18:23:39