Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Chemistry
Title in original language Biomasas hidrolizātā esošo ogļhidrātu un to degradācijas produktu noteikšana ar šķidruma hromatogrāfiju.
Title in English Determination of carbohydrates and their degradation products in biomass hydrolysate by liquid chromatography.
Department 14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry
Scientific advisor Daniela Godiņa
Reviewer Inese Mieriņa
Abstract BIOMASAS HIDROLIZĀTĀ ESOŠO OGĻHIDRĀTU UN TO DEGRADĀCIJAS PRODUKTU NOTEIKŠANA AR ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJU. Zīverte E., bakalaura darba vadītāji: LVKĶI Biorafinēšanas laboratorijas zinātniskā asistente, Mg.chem. Daniela Godiņa un Lietišķās ķīmijas institūta pētniece, Dr.chem. Zane Ābelniece, bakalaura darba konsultante RTU Ūdens Pētniecības un Vides Biotehnoloģijas Laboratorijas pētniece, Ph.D. Brigita Daļecka. Atslēgas vārdi: šķidruma hromatogrāfija, lignocelulozes biomasa, ogļhidrāti, 5-HMF. Bakalaura darbā ir veikts zinātniskās literatūras apskats par biorafinēšanas principu, lignocelulozes biomasas hidrolīzi un šķidruma hromatogrāfijas veidiem ogļhidrātu un to degradācijas produktu noteikšanai. Bakalaura darba eksperimentālajā daļā ir veikta ogļhidrātu un to degradācijas produktu noteikšana enzimātiskās hidrolīzes lignocelulozes biomasas paraugam, izmantojot HPLC-RI un UHPLC-ELSD-UV sistēmas Latvijas Valsts Koksnes ķīmijas institūtā. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 65 lappuses. Darbs satur 20 attēlus, 19 tabulas un 76 literatūras avotus.
Keywords šķidruma hromatogrāfija, lignocelulozes biomasa, ogļhidrāti, 5-HMF
Keywords in English high performance liquid chromatography, lignocellulosic biomass, carbohydrates, 5-HMF
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 01.06.2021 10:57:12