Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Logistics and Supply Chain Management
Title in original language Datu zinātnes izpēte loģistikā
Title in English Study of Data Science in Logistics
Department 12100 Institute of Information Technology
Scientific advisor Andrejs Romānovs
Reviewer Henrihs Gorskis
Abstract Viens no galvenajiem loģistikas nozares elementiem ir datu analīze un lēmumu pieņemšana atbilstoši biznesa mērķiem. Prognozēšana ir ļoti nepieciešama loģistikas nozarei, jo precīzāki un precīzāki dati ietekmēs nozares labos rādītājus.Datu zinātne ir jēdziens, kas optimizēti veido lielus datu kopumus, lai tos varētu vizualizēt un analizēt. Šajā pētījumā es pastāstīšu par datu zinātnes nozīmi un to, kā tā atrisināja loģistikas nozares jautājumus. No datu zinātnes ir izstrādātas dažādas tehnoloģijas, tāpēc katrai tehnoloģijai loģistikas nozarē ir dažādi pielietojumi. Būs pašreizējās un nākamās lietojumprogrammas, kuru pamatā ir datu zinātnes koncepcija. Datu zinātne galvenokārt ņem vērā tādas dimensijas kā precizitāte, konsekvence un pilnīgums. Izmantojot datu zinātnes koncepciju, var uzlabot lēmumu pieņemšanu, izmaksu kontroli un vispārējo sniegumu. Datu zinātne ir biznesa funkciju, matemātisko metožu un programmēšanas valodu kombinācija. Es parādīšu algoritmu, kā tas var parādīt prognozēšanas rezultātu un salīdzinājumu ar faktiskajiem datiem. Parādīs arī nākamās lietojumprogrammas loģistikā, izmantojot datu zinātnes koncepciju.
Keywords Padziļinātas mācīšanās un mašīnmācīšanās prognozēšanas metodes, krustojuma piestiprināšana, daudzveidīga izmantošana, Leagile stratēģija, Blakus krastam.
Keywords in English Deep learning and machine learning forecasting methods, Cross docking, multi modal, Leagile strategy, Near shoring
Language eng
Year 2021
Date and time of uploading 29.05.2021 00:05:41