Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Saspriegtu līmētas koksnes siju plātnes aprēķina metožu analīze” (“Tilta pār Vircavas upi pārbūve”)
Title in English “Analysis of Stress Laminated Timber Deck Plate Design Methods” (“Reconstruction of the Bridge over the River Vircava”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Pēteris Supe
Reviewer Ainārs Paeglītis, profesors, RTU
Abstract Bakalaura darba (ar inženierprojektu) nosaukums “Saspriegtu līmētas koksnes siju plātnes aprēķina metožu analīze (“Tilta pār Vircavas upi pārbūve”)”. Bakalaura darba mērķis ir veikt literatūras izpēti par saspriegtas līmētas koksnes siju plātni un analizēt biežāk pielietotās aprēķina metodēs, salīdzinot izlieču rezultātus noteiktai saspriegtas līmētas koksnes siju plātnei pēc dažādām aprēķina metodēm ar izlieču rezultātiem no slodzes testa noteikta izmēra saspriegtas līmētas koksnes siju plātnei. Darba pirmajā un otrajā daļā ir veikta literatūras analīze par saspriegtas līmētu koksnes siju plātnes pirmsākumiem, tās izejmateriāliem, uzbūvi un darbības principiem. Trešajā daļā ir veikta literatūras analīze saspriegtas koksnes siju plātņu aprēķina metodēm pēc 5. Eirokodeksa un Rittera metodes. Ceturtajā daļā ir veikti izlieču aprēķini pēc iepriekš apskatītajām aprēķina metodēm. Dati tiek salīdzināti un analizēti ar testa rezultātā iegūtiem izlieču datiem saspriegtas līmētu koksnes siju plātnei. Rezultātu salīdzināšana ar īstas plātnes testu sniedz iespēju novērtēt aprēķina metožu precizitāti un to darbību principus. Inženierprojekta daļā ir izstrādāts tilta pār Vircavas upi pārbūves projekts. Esošais tilts ir neapmierinošā tehniskā stāvoklī. Pēc trīs tehniski ekonomisko variantu salīdzināšana projektā ir izstrādāts līmētas koksnes kopnes tilts ar saspriegtas līmētu koksnes siju plāti. Tilta laiduma garums ir 16 m. Darba kopapjoms ir 209 lpp., tajā ietverti 89 attēli, 22 tabulas un 2 pielikumi. Izmantoti 25 literatūras avoti.
Keywords Koka tilts, līmēta koksne, saspriegtu līmētas kosknes siju plātnes tilts
Keywords in English Timber bridge, glued laminated timber, stress laminated timber bridge
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 24.05.2021 22:35:41