Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Administration of Customs and Taxes
Title in original language „Rīgas Brīvostas muitas kontroles punkta darbības analīze kravu apgrozījuma izmaiņu apstākļos”
Title in English “Analysis of Operation of the Customs Control Point of Freeport of Riga Considering Changes in Cargo Turnover"
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Aivars Gulbis
Reviewer Ainārs Ušackis, VID Muitas pārvaldes MKPD vadītāja vietnieks
Abstract Bakalaura darbā tiek pētīti muitas lietas regulējošie normatīvie akti, Rīgas brīvosta kā brīvās zonas teritorija un tās kravu apgrozījuma izmaiņas, kā arī Rīgas Brīvostas muitas kontroles punkta darbības pamatprincipi un tam noteiktie uzdevumi. Par bakalaura darba tēmas aktualitāti liecina publiski izskanējusī informācija par to, ka Rīgas brīvostas kravu apgrozījums pēdējo gadu laikā ir būtiski samazinājies, kas iespējams atstāj iespaidu uz Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta darbības rezultativitātes rādītājiem. Darba mērķis ir izpētīt Rīgas Brīvostas muitas kontroles punkta darbību kravu apgrozījuma izmaiņu apstākļos. Mērķa sasniegšanai tiek analizēti Rīgas Brīvostas kravu apgrozījuma rādītāji un Rīgas Brīvostas muitas kontroles punkta darbības rādītāji periodā no 2018. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. decembrim, kā arī tiek analizēts vai Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta personāla resurss ir pietiekams, lai izpildītu visus muitas kontroles punktam dotos uzdevumus. Bakalaura darbs sastāv trim daļām, kur pirmajā daļā apskatīts vispārējs muitas darbības raksturojums, muitas mērķi, funkcijas un galvenie uzdevumi, kā arī muitas lietas regulējošie normatīvie akti. Darba otrajā daļā apskatītas Rīgas brīvostas kravu apgrozījuma izmaiņas. Darba trešajā daļā apskatītas Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta funkcijas un uzdevumi, kā arī veikta muitas kontroles punkta darbības analīze. Darba apjoms 51 lappuse, darbā iekļauti 11 attēli, 7 tabulas, izmantotās literatūras sarakstā 33 vienības.
Keywords MKP0210
Keywords in English Customs
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 11.05.2021 14:21:19