Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Loģistikas centrs Dzelzavas ielā 129, Rīga"
Title in English "Industrial building in Riga, Dzelzavas street 129"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Kārlis Kostjukovs
Reviewer Mārcis Liepiņš
Abstract Diplomdarbs izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātē, Būvražošanas institūta, civilo ēku būvniecības katedrā. Diplomprojekta sastāvā ietilpst: 1. Bakalaura sadaļa- “Noliktavas ēkas būvniecības izmaksu aprēķina kalkulators”. 2. Inženierprojekta sadaļa- “Loģistikas centrs Dzelzavas ielā 129, Rīga”. Bakalaura darbā tika izstrādāts analītisks noliktavas ēkas būvniecības izmaksu aprēķins, kurā ievadot tikai galvenos projekta ieceres ēkas parametrus tiek aprēķinātas būvniecības izmaksas. Noliktavas ēkas projekta ieceres pasūtītājam ar aprēķina kalkulātoru tiek sniegtas ne tikai projekta gala izmaksas, bet arī tipiskākie un ekonomiskākie arhitektoniskie un konstruktīvie projekta risinājumi, tādējādi atvieglojot konstruktora un arhitekta darbu projekta izstrādes laikā. Kalkulatorā ietvertas arī vairākas Būvnormatīvu prasības un LR spēkā esošie būvnoteikumi. Inženierprojekta darbā tika projektēta 16 033 kvadrātmetrus liela noliktavas tipa ēka ar biroja un administratīvo korpusu. Ēka paredzēta V un VI lietošanas veidam un tā projektēta, kā angāra tipa ražošanas ēka ar biroja daļu 3 stāvos. Kopējais ēkas augstums ir 18,2 m. Projektā paredzēti gan reģoga pāļu, gan monolītie stabveida pamati uz kuriem balstās gan metāla, gan dzelzsbetona kolonnas. Jumts veidots no metāla kopnēm, kuras savā starpā sasaistītas ar “pakopnēm”. Ēkas ārsienas apšūtas ar sendvičpaneļiem, bet ēkas jumta segums veidots no PROTAN (PVC) 2 mm biezas membranas, kā arī uz ēkas jumta uzstādīti saules paneļi. Projektā paredzēts, ka starpsienas ir veidotas no keramzītbloku mūra un ģipškartona. Biroja daļā starpstāvu pārsegums ir veidots no saliekamā dzelzsbetona paneļiem. Būves ugunsnoturības pakāpe ir U1b -noliktavas daļā un U2a-biroja daļā. Teritorijas apbūves blīvums 44,1%.
Keywords Bakalaura sadaļa- “Noliktavas ēkas būvniecības izmaksu aprēķina kalkulators”. Inženierprojekta sadaļa- “Loģistikas centrs Dzelzavas ielā 129, Rīga”
Keywords in English Bachelor's section - "Industrial building construction cost calculation calculator". Engineering project section - “Logistics center at 129 Dzelzavas Street, Riga”
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 06.02.2021 19:22:08