Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Autoceļu satiksmes drošības līmeņa analīze Jēkabpilī” (“Pirmās ielas un Svētku ielas izbūve Saulkrastos”)
Title in English “Analysis of Traffic Safety Level in Jēkabpils” (“Construction of Pirma Street and Svetku Street in Saulkrasti”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Juris Smirnovs
Reviewer Ziedonis Lazda, CSDD Ceļu drošības audita departamenta vadītāja vietnieks
Abstract Bakalaura darba tēma “Autoceļu satiksmes drošības līmeņa analīze Jēkabpilī”. Latvijā pēdējos gadus autoceļu satiksmes drošība uz ceļiem ir nedaudz uzlabojusies, tomēr joprojām gan Latvija, gan Eiropa līdz 2020. gadam nesasniedza mērķi - samazināt ceļu satiksmes negadījumu un bojāgājušo cilvēku skaitu līdz 50%. Tieši šīs problēmas aktualitāte darba autoru mudināja apskatīt situāciju ceļu satiksmes negadījumu jomā Latvijā, kā arī Jēkabpilī, jo pilsētā ir plaši sazarots autoceļu tīkls, kā arī plaša tranzīta un satiksmes daudzveidība. Bakalaura darba mērķis ir analizēt autoceļu satiksmes drošības līmeni un ceļu infrastruktūras problēmzonas Jēkabpilī, un sniegt rekomendācijas satiksmes drošības uzlabošanai. Bakalaura darbā analizēju datus par 2019. gadu Jēkabpils pilsētā, tika veikts satiksmes drošības līmeņa novērtējums valsts nozīmes autoceļiem Jēkabpils pilsētas robežās, kā arī sniegtas rekomendācijas satiksmes drošības uzlabošanai. Veicot darbu tika noskaidrots, ka viszemākais drošības līmenis Jēkabpilī ir uz valsts reģionālās nozīmes autoceļiem, bet vienlīdzīga satiksmes drošība bija uz valsts galvenajiem un vietējās nozīmes autoceļiem. Tika izpētīts, ka Jēkabpilī biežākais ceļu satiksmes negadījumu veids ir sadursme. Bakalaura darba kopējais apjoms ir 56 lapas. Darbs sastāv no 3 galvenajām daļām, 10 tabulām, 28 attēliem un 15 izmantotās literatūras avotiem. Inženierprojekta tēma ir “Pirmās ielas un Svētku ielas izbūve Saulkrastos“. Darba mērķis visām izbūvējamām ielām noteikt gājēju un transportlīdzekļu kustībai piemērotu satiksmes organizāciju un nodrošināt pilsētvides apstākļiem piemērotu ielas vizuālo tēlu. Darbs sastāv no 123 lapām, 6 attēliem, 35 tabulām un 25 rasējumiem.
Keywords Autoceļu satiksmes drošības līmeņa analīze Jēkabpilī, Ceļa satiksmes negadījumu izvērtējums
Keywords in English Analysis of road traffic safety level in Jēkabpils, Road accident assessment
Language lv
Year 2021
Date and time of uploading 06.01.2021 02:09:10