Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Telecommunications
Title in original language 5G mobilo tīklu elektromagnētiskās saderības novērtējums 2.6 GHz frekvenču joslā
Title in English 5G Mobile Networks Electromagnetic Compatibility Evaluation in 2.6 GHz Frequency Band
Department 13100 Institute of Telecommunications
Scientific advisor Guntis Ancāns
Reviewer Elmārs Lipenbergs
Abstract Šajā piedāvātajā pieejā pārbaudiet piedāvātās vai gaidāmās pārvietojamās globālās radiofrekvenču joslas (5G) visā pasaulē vai Eiropā. Sniedz intuīciju mobilā diapazona novērtēšanā. IMT-2020 funkcijas vai vēlmes, gaidāmās iedomājamās IMT frekvenču joslas vai 5G lietošanas situāciju gadījumi, par kuriem tiek runāts. Ir saspringts, ka radiofrekvenču spektrs ir nepilnīgs valsts resurss, kas nākotnē kļūs arvien vērtīgāks. Izgatavojiet modeli Eksperimentālajiem 5G NR tīkliem, kas sastāv no SEAMCAT simulācijas programmatūras. Pārvietojas bāzes staciju galvenie tehniskie vai radio parametri, radioviļņu izplatīšanās modeļi, jauda, telpa starp tīkliem utt., Lai uztvertu, kā šīs novirzes traucē šo 5G NR tīklu elektromagnētisko savietojamību. Izdarīt secinājumus par iegūtajiem rezultātiem un sniegt priekšlikumus raksturlielumu izvēlei, lai uzlabotu 5G NR tīklu vislabāko elektromagnētisko savietojamību. Izmantojot SEAMCAT simulācijas programmatūru, lai ieviestu 5G tīklus un uzlabotu zaudējumu prognozes šiem tīkliem. Apkopot iegūtos rezultātus un nodrošināt kaimiņu LTE tīklu darbību piešķirtajā antenas augstumā un bāzes pārraides jaudā. Izstrādāt 5G NR tīklu eksperimentālo tīklu, izmantojot SEAMCAT simulācijas programmatūru, un veikt šo tīklu EMS novērtējumu.
Keywords 5G - piektā paaudze, NR - jauns radio, DEC-traucēta elektromagnētiskā saderība, VLR - upura saites uztvērējs un VLT - upura saites raidītājs.
Keywords in English 5G- Fifth Generation, NR- New Radio, DEC-Disturb Electromagnetic Compatibility, VLR – Victim Link Receiver and VLT – Victim Link Transmitter.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 29.07.2020 20:46:38