Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Vidēja attāluma gaisa kuģa sertificēšana un funkcionālo sistēmu diagnosticēšanas procedūru izstrāde.
Title in English Certification of a Medium Range Aircraft and Development of Diagnostic Procedures for Functional Systems
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Mārtiņš Kleinhofs
Reviewer Dr.habil.sc.ing, profesors V. Šestakovs
Abstract Darba autors: 4.kursa RMCAM grupas students – Aleksandrs Tarvids. Darba tēma: Vidēja attāluma gaisa kuģa sertificēšana un funkcionālo sistēmu diagnosticēšanas procedūru izstrāde. Darba vadītājs: Dr.habil.sc.ing., prof. Mārtiņš Kleinhofs Diplomdarbā apskatīts vidēja attāluma gaisa kuģu sertifikācijas process un izstrādāta gaisa kuģa hidrauliskās sistēmas diagnostikas procedūra. Veikta sertifikācijas procesa analīze un organizācijas un sistēmas uzbūves līmenis, kas ļauj uzturēt gaisa kuģu drošību un kvalitāti. Darbā ir izvēlēta gaisa kuģa hidrauliskā sistēma ar vispārīgu darbības principu aprakstu un atsevišķi analizēta un aprakstīta Airbus 220-300 lidmašīnas uzstādītās hidrauliskās sistēmas darbība. Tika veikta hidrauliskās sistēmas tehnisko un remontdarbu analīze, un ir izstrādāta īpaša diagnostikas sistēmas procedūra. Diploma projekta daļā tika izstrādāta gaisa kuģa hidrauliskās sistēmas diagnosticēšanas procedūra, kas ir analizēta uz hidrauliskās sistēmas darbības konkrēta traucējuma piemēra. Tika aprēķināta hidrauliskā piedziņa un tās sastāvdaļas, lai noteiktu optimālos parametrus un sistēmas darbību. Kvalifikācijas darbs satur 80 lappuses, ieskaitot 35 ilustrācijas, 13 tabulas, 14 avotus, 3 rasējumus.
Keywords Sertificēšana, hidrauliskā sistēma, diagnosticēšanas procedūra.
Keywords in English Certification, diagnostic procedure, hydraulic system.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 05.07.2020 22:25:32