Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Programmatūras izstrāde gaisa kuģu tehniskās apkopes personāla darba efektivitātes paaugstināšanai.
Title in English Development of Software for Increasing the Efficiency of Aircraft Maintenance Personnel.
Department
Scientific advisor Ēriks Ozoliņš
Reviewer Mg.sc.ing.,docents A .Lešinskis
Abstract Šī darba galvenais mērķis ir izstrādāt programmatūru mobilām ierīcēm, lai uzlabotu tehniskā personāla darba efektivitāti un mazinātu iespējamās kļūdas tehniskās apkopes procesā. Pirmajā daļā tika izpētīti gaisa kuģu Airbus A220-300 un Bombardier Dash 8 Q-400 tehniskās apkopes veidi. Otrajā daļā tika sastādīts lidojumu plāns četriem Airbus A220-300 un četriem Bombardier Dash 8 Q-400 gaisa kuģiem, kā arī tika sastādīts tehniskās apkopes plāns. Trešajā daļā tika izpētīta gaisa kuģa tehniskās apkopes procesa organizācija, kā rezultātā tika atklāti un aprakstīti šī procesa organizēšanas trūkumi un piedāvāts iespējamais risinājuma variants. Ceturtā daļā tika izstrādāta programmatūra mobilām ierīcēm ar “Android” operētājsistēmu. Šī programmatūra kalpo kā palīgs tehniskās apkopes personālam, un tajā var atrast aktuālo informāciju par darbiem, kurus tehniķiem ir jāveic konkrētā gaisa kuģī. Darba kopapjoms – 58 lpp. Darbs ietver 22 attēlus, 21 tabulu, 8 literatūras avotus.
Keywords programmatūras izstrāde, tehniskā apkope, „airBaltic”, gaisa kuģis, Airbus A220-300; Bombardier Dash 8 Q-400
Keywords in English software development, equipment maintenance, “airBaltic”, aircraft, Airbus A220-300; Bombardier Dash 8 Q-400
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 05.07.2020 11:44:21