Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Projekta "Rail Baltic" prognozējamais pasažieru plūsmas palielinājums starptautiskajai Lidostai "Rīga".
Title in English Forecasted Passenger Traffic Increase at Riga International Airport as a Result of Rail Baltica Project Implementation.
Department
Scientific advisor Rauls Klaucāns
Reviewer Dr.habil.sc.ing V. Šestakovs
Abstract Bakalaura darba tēmas nosakums – “Projekta “Rail Baltica” prognozējamais pasažieru plūsmas palielinājums starptautiskajai lidostai “Rīga””, kura autors ir Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, Transporta un Aeronautikas institūta Transporta sistēmu inženierijas programmas studente Inta Puķīte. Bakalaura darba vadītājs – docents un kuģa vecākais mehāniķis Rauls Klaucāns. Šī darba galvenais mērķis ir noskaidrot galvenos ieguvumus no starptautiskā projekta “Rail Baltica”, kas ļautu Eiropas valstīm nodrošināt vienotu dzelzceļa tīklu. Bakalaura pirmajā daļā aprakstīta galvenā informācija par lidostu – piedāvātajiem pakalpojumiem, galvenajiem mērķiem, vēsturi un transportu, kas šobrīd nodrošina pasažieru nokļūšanu uz un no Starptautiskās lidostas “Rīga”. Otrajā daļā autors iepazīstina ar projekta “Rail Baltica” svarīgāko informāciju – lidostas un dzelzceļa savienojumu, detalizētu informāciju par staciju lidostā, kā arī projektu ietekmējošajiem faktoriem. Aprēķinu daļā autors veic aprēķinus, lai noskaidrotu pasažieru intensitāti lidostas noslogotākajā laikā, nepieciešamo reģistrācijas galdu skaitu, tehnoloģisko zonu caurlaides spēju, ietilpību un nepieciešamos izmērus atbilstoši pasažieru plūsmai. Visi aprēķini tiek veikti lidostas noslogotākajā laikā – “pīķa stundās”. Darba apjoms ir 68 lapaspuses. Darbā iekļauti 5 attēli, 19 tabulas un 64 formulas, kā arī 3 A1 rasējumi, kas iekļauti pielikumā. Bakalaura darba izstrādē izmantoti 24 literatūras avoti latviešu, angļu un krievu valodā.
Keywords Lidosta, Rail Baltica, pasažieru plūsma, intensitāte, tehnoloģiskās zonas, ietilpība, caurlaidspēja.
Keywords in English Airport, Rail Baltica, passenger flow, intensity, technological zones, capacity, throughput.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 15.06.2020 20:06:24