Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Tvaika ežekcija saules gaisa kondicionēšanai.
Title in English Design of steam ejector for solar air cooling.
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Rusovs
Reviewer Asoc. prof. S.Jaundālders
Abstract Saules enerģija ir tīra un neizsmeļama enerģija, un saules enerģijas izmantošana ir viens no svarīgākajiem enerģijas ilgtspējīgas attīstības risināšanas veidiem. Saules enerģijas izmantošana saldēšanas ciklā var ievērojami samazināt sistēmas enerģijas patēriņu un samazināt vides piesārņojumu. Nepārtraukti attīstot saules enerģiju un saldēšanas tehnoloģiju, saules strūklas dzesēšanai ir plaša pielietojuma izredzes. Salīdzinājumā ar tradicionālo tvaika strūklas dzesēšanu saules enerģija tiek izmantota kā ģeneratora siltuma avots. Tas izmanto kolektoru, lai pārvērstu saules enerģiju darba šķidruma siltuma enerģijā. Visā saldēšanas cikla sistēmā ežektors ir galvenā sastāvdaļa. Galvenie ežektora veiktspējas parametri tieši ietekmē riteņbraukšanas sistēmas efektivitāti.Un ežektora galvenais veiktspējas parametrs ir masas iekļūšanas attiecība, un, izvēloties atbilstošu masas iesūknēšanas pakāpi, var efektīvi uzlabot sistēmas veiktspēju. Pašlaik galvenās ežektora izpētes metodes ir teorētiskais aprēķins, skaitliskā modelēšana un eksperimentālā analīze. Balstoties uz teorētisko aprēķinu, šajā darbā šķidruma plūsmu ežektorā analizē ar skaitlisku simulāciju, lai iegūtu atbilstošu ežektora izmēru. Galvenais darbs šajā darbā ir: (1) Ežektora galvenā izmēra struktūra tiek aprēķināta pēc sokorova metodes. (2) Izmantojot skaitlisku simulāciju, tiks iegūta dažādu ežektoru modelēšana un skaitliskā analīze. Galu galā, ātrums un spiediens tiek iegūts iekšējās plūsmas lauka sadalījums. (3) Salīdzinot dažādu konstrukciju masas iekļūšanas attiecību, tiks noteikts galīgais ežektora struktūras lielums.
Keywords ežektora dizains, saules enerģija, gāzes dinamikas funkcijas metode, masas iekļūšanas attiecība, skaitliskā modelēšana.
Keywords in English design of ejector,solar energy,gas dynamics function method,mass entrainment ratio, numerical simulation.
Language eng
Year 2020
Date and time of uploading 09.06.2020 15:39:27