Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Engineering Technology , Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Robotizētas ēdienu pagatavošanas iekārtas mezgla projektēšana un analīze
Title in English Design and analysis of robotic cooking unit sub – assembly
Department
Scientific advisor Olga Kononova
Reviewer Doc. Tatjana Novohatska
Abstract Mūsdienas krasi attīstās jomas, kuras vērstas uz cilvēku darba aizstāšanu ar robotizētām un automatizētām iekārtām. Cilvēku darbs tiek aizstāts rūpnīcās, medicīnā, piegādē, aizsardzības sfērā, ēdiena gatavošanas sfērā utt. Automatizācija tiek ieviesta, lai palielinātu darba efektivitāti un kvalitāti, darba izpildes ātrumu, un lai novērstu izmaksas un problēmas, kuras rodas cilvēciskā faktora dēļ. Bakalaura darba tēma ir "Robotizētas ēdienu pagatavošanas iekārtas mezgla projektēšana un analīze", šīs darbs balstās uz projekta “Robotizētas ēdiena pagatavošanas iekārtas izstrāde” bāzes. Tika izstrādāta un analizēta ēdiena pagatavošanas katla iekārtas daļa – ēdiena termiskas apstrādes trauks. Darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt ēdiena termiskas apstrādes trauka darbspēju, veicot statisko un termisko analīzi. Darba gaitā tiek aplūkoti esošie automatizētie katli, to darbības principi un pielietotie sildelementi. Tika noteikts izdevīgākais un drošākais trauka materiāls ēdiena pagatavošanai, kā arī tika izvelēta efektīva sildīšanas metode. Katla trauka projektēšana tika veikta ar Solidworks 2018 CAD programmu, statiskā, termiskā un elektromagnētiskā analīze tika veikta izmantojot Solidworks Simulation un Solidworks EMS programmas palīdzību. Bakalaura darbs sastāv no: 62 lpp., 2 formulām, 66 attēliem, 1 tabulas, 29 izmantotās literatūras un avotiem un 4 pielikumiem.
Keywords Automatizēta virtuves iekārta, katls, ēdiena termiskas apstrādes trauks, katla trauks.
Keywords in English Automated kitchen equipment, kettle, food preparing bowl, kettle bowl.
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 08.06.2020 19:34:50