Form of studies |
Bachelor |
Title of the study programm |
Engineering Technology , Mechanics and Mechanical Engineering |
Title in original language |
Robotizētas ēdienu pagatavošanas iekārtas mezgla projektēšana un analīze |
Title in English |
Design and analysis of robotic cooking unit sub – assembly |
Department |
Faculty Of Civil And Mehanical Engineering |
Scientific advisor |
Olga Kononova |
Reviewer |
Doc. Tatjana Novohatska |
Abstract |
Mūsdienas krasi attīstās jomas, kuras vērstas uz cilvēku darba aizstāšanu ar robotizētām un automatizētām iekārtām. Cilvēku darbs tiek aizstāts rūpnīcās, medicīnā, piegādē, aizsardzības sfērā, ēdiena gatavošanas sfērā utt. Automatizācija tiek ieviesta, lai palielinātu darba efektivitāti un kvalitāti, darba izpildes ātrumu, un lai novērstu izmaksas un problēmas, kuras rodas cilvēciskā faktora dēļ.
Bakalaura darba tēma ir "Robotizētas ēdienu pagatavošanas iekārtas mezgla projektēšana un analīze", šīs darbs balstās uz projekta “Robotizētas ēdiena pagatavošanas iekārtas izstrāde” bāzes. Tika izstrādāta un analizēta ēdiena pagatavošanas katla iekārtas daļa – ēdiena termiskas apstrādes trauks. Darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt ēdiena termiskas apstrādes trauka darbspēju, veicot statisko un termisko analīzi.
Darba gaitā tiek aplūkoti esošie automatizētie katli, to darbības principi un pielietotie sildelementi. Tika noteikts izdevīgākais un drošākais trauka materiāls ēdiena pagatavošanai, kā arī tika izvelēta efektīva sildīšanas metode. Katla trauka projektēšana tika veikta ar Solidworks 2018 CAD programmu, statiskā, termiskā un elektromagnētiskā analīze tika veikta izmantojot Solidworks Simulation un Solidworks EMS programmas palīdzību.
Bakalaura darbs sastāv no: 62 lpp., 2 formulām, 66 attēliem, 1 tabulas, 29 izmantotās literatūras un avotiem un 4 pielikumiem. |
Keywords |
Automatizēta virtuves iekārta, katls, ēdiena termiskas apstrādes trauks, katla trauks. |
Keywords in English |
Automated kitchen equipment, kettle, food preparing bowl, kettle bowl. |
Language |
lv |
Year |
2020 |
Date and time of uploading |
08.06.2020 19:34:50 |