Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Sāls ietekme uz ceļa infrastruktūru pilsētvidē un alternatīvie materiāli" (Autoceļa P32 posma Augšlīgatne-Skrīveri pārbūve")
Title in English " Impact of Salt on Road Infrastructure in the Urban Environment and Its Alternative Materials" (Reconstruction of Road P32 Section Augsligatne-Skriveri"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Boriss Jeļisejevs
Reviewer
Abstract Bakalaura darbu par tēmu “Sāls ietekme uz ceļa infrastruktūru pilsētvidē un alternatīvie materiāli” izstrādāju ar mērķi izpētīt sāls materiāla ietekmi uz ceļa infrastruktūru pilsētvidē un izzināt šobrīd alternatīvos materiālus ceļa pretapledojuma apstrādei. Vēlos noskaidrot, kādas sekas ilgtermiņā sāls (nātrija hlorīds) atstāj uz asfaltbetonu un ceļa apmalēm. Ietekme uz ceļa infrastruktūru ir apskatīta caur veiktiem pētījumiem, kā piemēram, asfaltbetona testēšana pakļaujot to 100 sasalšanas un atkušanas cikliem apstrādājot to ar nātrija hlorīdu. Darbā ir arī aprakstīti alternatīvie materiāli pretslīdes samazināšanai gan dabīgie (tehniskā sāls, marmora un granīta grants), gan ķīmiskie (kalcija hlorīds, magnija hlorīds, modificētais kalcija – nātrija hlorīds). ` Bakalaura darbā aprakstīta arī citu pasaules pilsētu pieredze ceļu uzturēšanā ziemas periodā, piemēram, Maskava un Helsinki. Izanalizējot visu informāciju tiek sniegtas arī savas rekomendācijas un secinājumi. Inženierprojekta tēma ir Autoceļa P32 Augšlīgatne – Skrīveri posma pārbūve. Galvenie mērķi projektējamajam ceļa posmam ir uzlabot segas nestspēju, satiksmes drošību un estētisko stāvokli.
Keywords Sāls ietekme uz ceļa infrastruktūru pilsētvidē un alternatīvie materiāli
Keywords in English Impact of Salt on Road Infrastructure in the Urban Environment and Its Alternative Materials
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 27.05.2020 16:09:34