Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Organization and Management of International Economic Relations
Title in original language “CO2 emisiju kompensācijas shēmu analīze dabasgāzes mājsaimniecību lietotājiem Eiropas Savienībā un to piemērošana Latvijā”
Title in English “Analysis of CO2 emission compensation schemes for household consumers of natural gas in the EU and their potential application in Latvia”
Department 22314 Department of International Business, Transport Economics and Logistics
Scientific advisor Olga Bogdanova
Reviewer Vidzemes augstskolas Sabiedrības zinātņu fakultātes HESPI pētniece Prof. dr.oec. M.Leščevica
Abstract Bakalaura darba autore Ilze Margeviča izstrādāja darbu, kura temats ir „CO2 emisiju kompensācijas shēmu analīze dabasgāzes mājsaimniecību lietotājiem Eiropas Savienībā un to piemērošana Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz izpēti par klimata politiku reglamentējošiem aktiem un Eiropas Savienības dalībvalstu komersantu praksi CO2 emisiju kompensācijas shēmu izveidē dabasgāzes mājsaimniecību lietotājiem, izstrādāt priekšlikumus shēmas modeļa piemērošanai dabasgāzes mājsaimniecību lietotājiem Latvijā. Darba pirmajā daļa tiek analizēti klimata un enerģētikas politikas reglamentējošie tiesību akti. Otrajā daļā tiek analizēti dabasgāzes tirgi mājsaimniecību segmentā un to radītās CO2 emisijas ES. Tā arī daļā tiek aplūkots Eiropas Savienības iedzīvotāju viedoklis par klimata pārmaiņām. Savukārt, trešajā daļā tiek veikta Nīderlandes, Beļģijas, Francijas un Itālijas dabasgāzes tirgus analīze mājsaimniecību segmentā, kā arī tiek analizētas aplūkotajās valstīs ieviestās CO2 emisiju kompensācijas shēmas dabasgāzes mājsaimniecību lietotājiem un to iespējamā ieviešana Latvijā. Visbeidzot, ceturtajā daļā tiek aprēķināts potenciālais ieguvums no CO2 emisiju kompensācijas shēmas ieviešanas Latvijā. Bakalaura darbs sastāv no 4 daļām, tā apjoms ir 79 lappuses. Tajā ir iekļauti 19 attēli, 24 tabulas un 3 pielikumi uz 3 lpp. Darbā izmantotas 106 izmantotās literatūras un avotu saraksta vienības.
Keywords dabasgāzes patēriņš, mājsaimniecības, ES klimata politika, CO2 kompensācija
Keywords in English natural gas consumption, households, EU climate policy, CO2 compensation
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 18.05.2020 13:15:28