Form of studies |
Bachelor |
Title of the study programm |
Entrepreneurship and Management |
Title in original language |
Ekoloģiski orientētas uzņēmējdarbības attīstības iespējas Latvijā |
Title in English |
Ecologically Oriented Business Development Opportunities in Latvia |
Department |
22000 Faculty of Engineering Economics and Management |
Scientific advisor |
Tatjana Tambovceva |
Reviewer |
Zaļā punkta direktors, MBA Kaspars Zakulis |
Abstract |
Noslēguma darba autors: Elīza Marija Gailīte
Noslēguma darba zinātniskais vadītājs: profesore, Dr.oec. Tatjana Tambovceva
Noslēguma darba temats: Ekoloģiski orientētas uzņēmējdarbības attīstības iespējas Latvijā
Noslēguma darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, 2 daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 59 lpp., tajā iekļauts 31 attēls, 2 tabulas. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti: 36 avoti latviešu, 27 avoti angļu valodā. Darbam pievienots 1 pielikums.
Noslēguma darba galvenie rezultāti: Bioloģisko produktu ražošana ir svarīga ilgtspējīgai attīstībai, jo tā ir videi draudzīga ražošana. Ne visi iedzīvotāji saprot, ko nozīmē bioloģiska pārtika un ne visi to spēj atšķirt. Daudzi arī nezina, ko nozīmē bioloģiskās ražošanas principi. Informējot iedzīvotājus par bioloģisko pārtiku, tās produktiem, marķējumu, ieguvumiem no bioloģiskās lauksaimniecības, kā arī popularizējot bioloģiskos pārtikas produktus, palielināsies bioloģsikās pārtikas patēriņš. Iegādājoties bioloģisko pārtiku tiek atbalstīta ilgtspējīga lauksaimniecība. Uzņēmumiem, kas ražo bioloģiskos pārtikas produktus ir plašākās iespējas un ietekme informēt, iepazīstināt iedzīvotājus un palielināt bioloģisko produktu patēriņu.
Noslēguma darba bibliogrāfiskais apraksts: Gailīte, E. M., Tambovceva, T. (2020). Ekoloģiski orientētas uzņēmējdarbības attīstības iespējas Latvijā. Bakalaura darbs. Rīga: RTU, UIVI TIN, bakalaura akadēmiskā studiju programma “Uzņēmējdarbība un vadīšana”. 59 lpp. |
Keywords |
Bioloģisks, lauksaimniecība, ekoloģisks, pārtika, ilgtspējīgs |
Keywords in English |
Organic, agriculture, ecological, food, sustainable |
Language |
lv |
Year |
2020 |
Date and time of uploading |
06.05.2020 11:49:23 |