Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Clothing and Textile Technology
Title in original language Pedagogu profesionālo kompetenču pilnveide šūto izstrādājumu tehnoloģijās
Title in English Improvement of pedagogical professional competencies in sewing technologies
Department Institute of Design Technologies
Scientific advisor Inese Ziemele
Reviewer Ligita Reimane Liepājas Tehnikuma metodiķe – karjeras konsultante
Abstract Madara PRIEDIENA. Pedagogu profesionālo kompetenču pilnveide šūto izstrādājumu tehnoloģijās [Maģistra darbs]. Rīgas Tehniskā universitāte, Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte, Dizaina tehnoloģiju institūts, Apģērbu un tekstila tehnoloģiju katedra, Rīga – 2020. – 102 lpp. Atslēgvārdi: profesionālā izglītība, tekstila un apģērbu ražošanas nozare, profesionālās kompetences, pedagogu profesionālā pilnveide, šūto izstrādājumu izgatavošana un ražošana. Maģistra darbs sastāv no 5 nodaļām, ievada, secinājumiem un 18 pielikumiem. Darba ietvaros tika izstrādāts un aprobēts profesionālo kompetenču pilnveides seminārs “Inovatīvas tehnoloģijas un atbildīga uzņēmējdarbība jauno tekstila nozares speciālistu skatījumā” pedagogiem šūto izstrādājumu tehnoloģijās. Ievadā dots ieskats darba problemātikā, pamatota tēmas aktualitāte, formulēts darba mērķis un uzdevumi. Darba pirmajā nodaļā apskatīta tekstilizstrādājumu, apģērbu un ādas izstrādājumu ražošanas nozares izglītošanās iespējas Latvijā un analizētas darba tirgus prasības. Otrajā nodaļā noteiktas šūto izstrādājumu tehnoloģiju attīstības tendences. Trešajā nodaļā apkopota informācija par profesionālās izglītības pedagogiem. Ceturtajā nodaļā apkopota informācija par profesionālo kompetenču pilnveidi pedagogiem. Piektajā nodaļā izstrādāts profesionālo kompetenču pilnveides semināra struktūra un saturs un aprobēts seminārs pedagoģiskajā eksperimentā. Darba apjoms ir 102 lappuses, kuras iekļauj 52 attēlus, 6 tabulas un literatūras sarakstu, kas satur 68 vienumus.
Keywords profesionālā izglītība, tekstila un apģērbu ražošanas nozare, profesionālās kompetences, pedagogu profesionālā pilnveide, šūto izstrādājumu izgatavošana un ražošana.
Keywords in English professional education, textile and clothing manufacturing industry, professional expertise, professional perfection of educators, development and manufacturing of sewn products
Language lv
Year 2020
Date and time of uploading 28.01.2020 19:10:48